• Javno savjetovanje
  • 14.07.2017. 19:00

Javnost o potporama za jabuke i mandarine

Tema savjetovanja je: Pravilnik o provedbi privremenih izvanrednih mjera potpore proizvođačima jabuka i mandarina za postupak povlačenja s tržišta za besplatnu distribuciju.

Foto: Bigstockphoto/AnnieAnnie
  • 1.155
  • 71
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo javno savjetovanje koje možete pronaći na poveznici. Tema savjetovanja je: Pravilnik o provedbi privremenih izvanrednih mjera potpore proizvođačima jabuka i mandarina za postupak povlačenja s tržišta za besplatnu distribuciju.

Kako bi se spriječio ozbiljan i dugotrajan poremećaj na tržištu i zajamčila stabilnost cijena, potrebno je nastaviti primjenu privremenih izvanrednih mjera potpore proizvođačima voća. Stoga je Europska komisija donijela delegiranu uredbu Komisije (EU) 2017/1165 оd 20. travnja 2017. o utvrđivanju privremenih izvanrednih mjera potpore proizvođačima određenog voća koja je stupila na snagu 1. srpnja 2017. godine i primjenjuje se od toga datuma do datuma kada se količine dodijeljene državi članici iskoriste ili najkasnije do 30. lipnja 2018. godine.

Kako bi olakšalo provedbu ove mjere Ministarstvo poljoprivrede izradilo je Pravilnik o provedbi privremenih izvanrednih mjera potpore proizvođačima jabuka i mandarina za postupak povlačenja s tržišta za besplatnu distribuciju kojim će se osigurati provedba delegirane uredbe Komisije (EU) 2017/1165 i utvrditi dodatne privremene izvanredne mjere potpore za proizvođače jabuka i mandarina.

Savjetovanje je otvoreno do: 28. srpnja 2017.

Foto: Bigstockphoto/AnnieAnnie


Tagovi

Javno savjetovanje Ministarstvo poljoprivrede Jabuke Mandarine


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi