Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 14.07.2017. 19:00

Javnost o potporama za jabuke i mandarine

Tema savjetovanja je: Pravilnik o provedbi privremenih izvanrednih mjera potpore proizvođačima jabuka i mandarina za postupak povlačenja s tržišta za besplatnu distribuciju.

Foto: Bigstockphoto/AnnieAnnie
  • 1.182
  • 71
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo javno savjetovanje koje možete pronaći na poveznici. Tema savjetovanja je: Pravilnik o provedbi privremenih izvanrednih mjera potpore proizvođačima jabuka i mandarina za postupak povlačenja s tržišta za besplatnu distribuciju.

Kako bi se spriječio ozbiljan i dugotrajan poremećaj na tržištu i zajamčila stabilnost cijena, potrebno je nastaviti primjenu privremenih izvanrednih mjera potpore proizvođačima voća. Stoga je Europska komisija donijela delegiranu uredbu Komisije (EU) 2017/1165 оd 20. travnja 2017. o utvrđivanju privremenih izvanrednih mjera potpore proizvođačima određenog voća koja je stupila na snagu 1. srpnja 2017. godine i primjenjuje se od toga datuma do datuma kada se količine dodijeljene državi članici iskoriste ili najkasnije do 30. lipnja 2018. godine.

Kako bi olakšalo provedbu ove mjere Ministarstvo poljoprivrede izradilo je Pravilnik o provedbi privremenih izvanrednih mjera potpore proizvođačima jabuka i mandarina za postupak povlačenja s tržišta za besplatnu distribuciju kojim će se osigurati provedba delegirane uredbe Komisije (EU) 2017/1165 i utvrditi dodatne privremene izvanredne mjere potpore za proizvođače jabuka i mandarina.

Savjetovanje je otvoreno do: 28. srpnja 2017.

Foto: Bigstockphoto/AnnieAnnie


Tagovi

Javno savjetovanje Ministarstvo poljoprivrede Jabuke Mandarine


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]