AgroKlub.com

\

Poljoprivredne vijesti

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Poljoprivredne vijesti » Javnost o potporama za jabuke i mandarine

Javnost o potporama za jabuke i mandarine

Javno savjetovanje

Javnost o potporama za jabuke i mandarine

Datum: 14.07.2017. 19:00

Kategorija:

Poljoprivredne vijesti

Tema savjetovanja je: Pravilnik o provedbi privremenih izvanrednih mjera potpore proizvođačima jabuka i mandarina za postupak povlačenja s tržišta za besplatnu distribuciju.

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo javno savjetovanje koje možete pronaći na poveznici. Tema savjetovanja je: Pravilnik o provedbi privremenih izvanrednih mjera potpore proizvođačima jabuka i mandarina za postupak povlačenja s tržišta za besplatnu distribuciju.

Kako bi se spriječio ozbiljan i dugotrajan poremećaj na tržištu i zajamčila stabilnost cijena, potrebno je nastaviti primjenu privremenih izvanrednih mjera potpore proizvođačima voća. Stoga je Europska komisija donijela delegiranu uredbu Komisije (EU) 2017/1165 оd 20. travnja 2017. o utvrđivanju privremenih izvanrednih mjera potpore proizvođačima određenog voća koja je stupila na snagu 1. srpnja 2017. godine i primjenjuje se od toga datuma do datuma kada se količine dodijeljene državi članici iskoriste ili najkasnije do 30. lipnja 2018. godine.

Kako bi olakšalo provedbu ove mjere Ministarstvo poljoprivrede izradilo je Pravilnik o provedbi privremenih izvanrednih mjera potpore proizvođačima jabuka i mandarina za postupak povlačenja s tržišta za besplatnu distribuciju kojim će se osigurati provedba delegirane uredbe Komisije (EU) 2017/1165 i utvrditi dodatne privremene izvanredne mjere potpore za proizvođače jabuka i mandarina.

Savjetovanje je otvoreno do: 28. srpnja 2017.

Foto: Bigstockphoto/AnnieAnnie

Broj pregleda članka: 1154; Uspješnost članka: 70.7

Tagovi: Mandarine, Ministarstvo poljoprivrede, Jabuke, Javno savjetovanje

Ključne riječi članka: javnost, o, potporama, za, jabuke, i, mandarine, privremenih, potpore, proizvođačima, mjera, mandarina, jabuka, izvanrednih, potpore proizvođačima, mjera potpore, izvanrednih mjera, privremenih izvanrednih, mjera potpore proizvođačima, izvanrednih mjera potpore, privremenih izvanrednih mjera


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!