• Javno savjetovanje
  • 05.07.2017. 09:00

Javnost o Nacrtu Pravilnika za podmjeru 6.2.

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo javno savjetovanje!

Foto: Bigstockphoto/dolgachov
  • 1.922
  • 96
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje koje možete pronaći na poveznici. Tema savjetovanja je: Nacrt Pravilnika o provedbi mjere 6 "Razvoj poljoprivrednih gospodarstva i poslovanja", Podmjere 6.2. "Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima" iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Korisnici unutar navedenih Podmjera su poljoprivredna gospodarstava upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava i fizičke osobe u svojstvu nositelja ili člana obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva. Potpora se dodjeljuje u obliku bespovratnih sredstava za pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnom području.

Visina potpore za Podmjeru 6.2 iznosi 50.000 eura - potpora se dodjeljuje za provođenje aktivnosti navedenih u Poslovnom planu - prihvatljive su aktivnosti iz sektora: a) turizam u ruralnom području (građenje i/ili opremanje građevina i/ili turističke infrastrukture za pružanje turističkih i/ili ugostiteljskih usluga) b) tradicijski, umjetnički obrti, izrada suvenira c) usluge u ruralnim područjima d) prerada/ trženje proizvoda (ulazna sirovina obuhvaćena ili nije obuhvaćena Dodatkom I, a izlazna sirovina nije obuhvaćena Dodatkom I)

Savjetovanje je otvoreno do: 21. srpnja 2017.

Foto: Bigstockphoto/dolgachov


Tagovi

Javno savjetovanje Mjera 6 Podmjera 6.2. Ruralni razvoj


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi