Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 23.05.2018. 15:00

Javnost o izmjenama i dopunama Pravilnika o upisu sorti u Sortnu listu

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje!

Foto: Pixabay/fancycrave1
  • 232
  • 16
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje koje možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću za Prijedlog pravilnika o izmjenama i dopuni Pravilnika o upisu sorti u Sortnu listu

Kako navode, Prijedlogom nacrta navedenog Pravilnika prenose se odredbe Direktive Komisije (EU) 2018/100 o izmjeni direktiva 2003/90/EZ i 2003/91/EZ o utvrđivanju provedbenih mjera za potrebe članka 7. Direktive Vijeća 2002/53/EZ odnosno članka 7. Direktive Vijeća 2002/55/EZ u pogledu minimalnih obilježja koja se moraju obuhvatiti ispitivanjem i minimalnih uvjeta za pregled nekih sorti poljoprivrednih biljnih vrsta i vrsta povrća. U Pravilniku o upisu sorti u Sortnu listu ažuriraju se popisi tehničkih protokola Ureda Zajednice za zaštitu novih sorti (CPVO) i popisi tehničkih vodiča Međunarodne unije za zaštitu novih biljnih sorti (UPOV) za provođenje testiranja različitosti, ujednačenosti i postojanosti novih sorti u svrhu priznavanja.

Međunarodne organizacije koje izrađuju navedene vodiče, redovito ih ažuriraju, a Europska komisija takve vodiče implementira u zakonodavstvo koje regulira područje priznavanja sorti.

Savjetovanje je otvoreno do: 21.6.2018.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Javno savjetovanje Pravilnik Sortna lista


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).