Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredno zemljište
  • 12.11.2013. 13:22

Javni pozivi za zakup poljoprivrednog zemljišta

Prvi javni pozivi za dodjelu zakupa za poljoprivredno zemljište objavljuju se po novom Zakonu o poljoprivrednom zemljištu, a rok za dostavu ponude je 15 dana

Foto: freepik.com
  • 998
  • 105
  • 0

Kako su jedinice lokalne samouprave dostavile svu traženu dokumentaciju potrebnu za raspisivanje javnog poziva, objavljeno je prvih pet javnih poziva za dodjelu zakupa za poljoprivredno zemljište. Agencija je do sada od jedinica lokalne samouprave zaprimila 120 zahtjeva za raspisivanje javnih poziva za zakup. Javni pozivi će se, kako je najavljeno, objavljivati na tjednoj osnovi nakon što općine i gradovi dostave svu potrebnu dokumentaciju.

Agencija za poljoprivredno zemljište raspisala je danas, 12. studenoga 2013. godine, sukladno novom Zakonu o poljoprivrednom zemljištu, javne pozive za dodjelu zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu Republike Hrvatske na području Belog Manastira, Cerovlja, Jagodnjaka, Kneževih Vinograda i Lovasa u ukupnoj površini od 166,3845 ha.

Javni pozivi objavljeni su na mrežnoj stranici Agencije za poljoprivredno zemljište i na oglasnim pločama jedinica lokalne samouprave na čijem području se nalazi zemljište. Zakup za poljoprivredno zemljište u vlasništvu RH daje se za poljoprivrednu proizvodnju na 50 godina. Sudionik Javnog poziva može biti fizička ili pravna osoba koja je do isteka roka za podnošenje ponuda platila sve dospjele obveze s osnove korištenja poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH i protiv koje se ne vode postupci radi predaje u posjed poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH.

Sudionik Javnog poziva ostvaruje pravo prvenstva za zakup za poljoprivredno zemljište u vlasništvu RH na temelju ostvarenog najvišeg zbroja bodova od mogućih 100 bodova:

  • gospodarski program, do 60 bodova,
  • dosadašnji posjednik ako je u mirnom posjedu temeljem valjano provedenog natječaja, 20 bodova,
  • visina ponuđene zakupnine, do 20 bodova, proporcionalno u rasponu od početne do dvostruke početne zakupnine.

Ako je više osoba izjednačeno po broju bodova i ponuđenoj zakupnini, najpovoljniji ponuditelj utvrđuje se javnim nadmetanjem sukladno Pravilniku o postupku javnog nadmetanja za utvrđivanje najpovoljnijeg ponuditelja na javnom pozivu za dodjelu poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske za zakup i zakup za ribnjake.

Rok za dostavu ponude je 15 dana računajući od prvog idućeg dana nakon objave Javnog poziva na mrežnoj stranici Agencije za poljoprivredno zemljište. Ovo su prvi javni pozivi koji se objavljuju po novom Zakonu o poljoprivrednom zemljištu, nakon što su doneseni svi potrebni podzakonski akti za provođenje Zakona.


Foto: freepik.com


Tagovi

Javni poziv Zakup Poljoprivredno zemljište Agencija za poljoprivredno zemljište Jedinice lokalne samouprave Proizvodnja Zahtjev Javno nadmetanje

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]