Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EU fondovi
  • 06.02.2015. 17:45

Jakovina u Slavonskom Brodu i Rešetarima

Analizom razdoblja, od 2007. do 2013. godine utvrdili smo da će raspoloživa sredstva iz EU fondova u sektoru vodnog gospodarstva biti iskorištena 100 posto, kazao je u Slavonskom Brodu ministar Jakovina.

Foto: PIXSELL
  • 1.204
  • 125
  • 0

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i gradonačelnik Slavonskoga Broda Mirko Duspara potpisali su ugovor o sufinanciranju pripreme projektne dokumentacije za projekt Brod 2 vrijedan 8,43 milijuna kuna.

Ovaj je projekt nastavak IPA projekta kojim je Europska unija financirala uređenje vodno – komunalne infrastrukture u Slavonskom Brodu i općinama Podcrkavlje, Bukovlje, Klakar i Gornja Vrba. Projektom Brod 2 bit će obuhvaćene još i općine Brodski Stupnik, Sibinj, Garčin i Donji Andrijevci kao i rubni brdski dijelovi Slavonskoga Broda. Nositelj projekta je slavonskobrodski Vodovod, a radovi na izgradnji infrastrukture vrijedne 280 milijuna kuna započet će krajem 2016. godine.

Projekti u sektoru vodnog gospodarstva

"Ovo je dobar put da osiguramo kvalitetnu uslugu našim građanima. Sustav smo dobro pripremili. Raduje da su u proteklih deset godina gradonačelnici, načelnici i trgovačka društva pripremili veliki broj projekata, tako da neće biti problem iskoristiti sredstva koja su nam na raspolaganju. Analizom prethodnog razdoblja, od 2007. do 2013. godine utvrdili smo da će raspoloživa sredstva iz EU fondova u sektoru vodnog gospodarstva biti iskorištena 100 %", istaknuo je ministar Jakovina, nakon potpisivanja ugovora.

Projektom Brod 2 u potpunosti će biti završena obnova i izgradnja vodoopskrbnog sustava te sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u Slavonskom Brodu.

"Naš prethodni IPA projekt, koji uključuje pročistač otpadnih voda, ušao je među deset projekata koji se ističu kao primjer dobre prakse na razini Europske unije, a ovo je nastavak tog projekta", rekao je slavonskobrodski gradonačelnik Mirko Duspara.

Procjenjuje se da će, uključujući prethodni EU projekt, gradsko komunalno poduzeće Vodovod povući sredstava u vrijednosti jedne milijarde kuna, prenosi Hina. Ministar poljoprivrede potom je otišao u općinu Rešetare gdje će se sastati s tamošnjim poljoprivrednim proizvođačima, a jedna od tema razgovora bit će zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske.

Foto: PIXSELL


Tagovi

Jakovina Slavonski Brod Mirko Duspara Ugovor Brod 2 IPA projekt Pocrkavlje Bukovlje Klakari Jedna milijarda Gornja Vrba Brodski Stupnik Sibinj Garčin Donji Andrijevci Brdski dijelovi Vodovod Infrastruktura 2016 Projekti 100 posto Sust


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]