AgroKlub.com

\

Poljoprivredne vijesti

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Poljoprivredne vijesti » Jakovina s mladim poljoprivrednicima

Jakovina s mladim poljoprivrednicima

Radni sastanak ministra poljoprivrede

Jakovina s mladim poljoprivrednicima

Datum: 24.07.2014. 16:00 |

2

Kategorija:

Poljoprivredne vijesti

Ministar Jakovina sastat će se 25. kolovoza 2014. godine s mladim poljoprivrednicima, kojima će prezentirati njihove mogućnosti u sklopu Programa mjera za ruralni razvoj i Hrvatskog modela izravnih potpora

Ministar Tihomir Jakovina odazvao se pozivu na radni sastanak koji je predložila Hrvatska udruga mladih poljoprivrednika (HUMP) radnog naslova "Mladost - ludost: Isplati li se u Hrvatskoj baviti poljoprivredom".

Susret s mladim poljoprivrednicima održat će se u petak, 25. srpnja 2014. godine u 13:30 sati u Lovačkoj kući u Kunjevcima kod Vinkovaca, a dio je aktivnosti vezanih uz obilježavanje 2014. Međunarodne godine obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, koju je proglasio FAO, a koju je Ministarstvo poljoprivrede do sada obilježilo nizom konferencija i okruglih stolova.

Obzirom da je Hrvatska završila izradu dva važna dokumenta - Program mjera za ruralni razvoj te Hrvatskog modela izravnih potpora za razdoblje 2015.-2020., Ministarstvo poljoprivrede će predstavnicima mladih poljoprivrednika održati prezentaciju mogućnosti koje im se nude u sklopu ova dva programa.

Prije radnog sastanka predviđen je obilazak četiri OPG-a mladih poljoprivrednika na području Vukovarsko-srijemske županije.

Obilazak počinje u 11:00 sati prema sljedećem rasporedu:

  • OPG Lešić (farma pilića i eko voćnjak), Kolodvorska bb, Gradište (kod Županje)
  • OPG Marko Peičić, Mala Cerna 76, Cerna
  • OPG Zvonimir Pavlović, Ivana Meštrovića 27, Cerna
  • OPG Ivan Valentić, Matije Gupca 141, Stari Mikanovci

Očekuje se da će se ministru poljoprivrede, Tihomiru Jakovini u obilasku obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i susretu s mladim poljoprivrednicima pridružiti predsjednik Vlade RH Zoran Milanović. Novinari koji žele pratiti premijera u obilasku, moraju na prvoj lokaciji biti najkasnije u 10:00 sati.

Foto: vlada.gov.hr


HUMP Agro

HUMP Agro
Zagreb, Hrvatska
e-mail: info@hump.hr , web: www.hump.hr

Broj pregleda članka: 837; Uspješnost članka: 45.85

Tagovi: Ruralni razvoj, OPG, Tihomir Jakovina, Zoran Milanović, Lovačka kuća, mjere, Izravne potpore, Farma pilića, Mladi poljoprivrednici, Eko voćnjak

Ključne riječi članka: jakovina, s, mladim, poljoprivrednicima, poljoprivrede, cerna, poljoprivrednika, mladih, poljoprivrednicima, mladim, mladih poljoprivrednika, mladim poljoprivrednicima, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava


Adrijana Stojisavljević

Svi tekstovi autora

Autorica Adrijana Stojisavljević

Adrijana je završila diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu. Urednica je Agroklub portala i svakodnevno čitateljima donosi vijesti iz svijeta poljoprivrede.