Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kontrola hrane
  • 03.07.2013.

Jakovina potpisuje ugovore o sufinanciranju referentnih laboratorija za hranu

Labaratorij za kontrolu hrane

Foto: RGBStock.com
  • 482
  • 24
  • 0

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina sutra će u Zagrebu potpisat ugovore o sufinanciranju referentnih laboratorija za hranu i hranu za životinje.

Ministarstvo poljoprivrede je izradilo Program „Sufinanciranja ovlaštenih referentnih laboratorija za hranu i hranu za životinje“ za 2013. godinu, čijim se provođenjem u konačnici povećava učinkovitost cjelokupnog sustava službenih kontrola hrane. Ministarstvo je osiguralo sredstva u iznosu od 1.500.000,00 kn u Državnom proračunu za zadaće i aktivnosti referentnih laboratorija. Do sada su ovlaštena četiri referentna laboratorija te su sredstva za ovu godinu raspoređena na te laboratorije sukladno planiranim i očekivanim troškovima ispunjavanja njihovih obveza.

Referentni laboratoriji se uspostavljaju sa ciljem osiguranja da kroz svoje obveze provode sustavan i učinkovit nadzor rada službenih laboratorija te da prenesu znanja na službene laboratorije koja će steći kroz suradnju s referentnim laboratorijem Europske unije u području ovlaštenja.

Foto: RGBStock.com


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Tihomir Jakovina Kontrola hrane Labaratorij

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!