Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agrar
  • 02.08.2013.

Jakovina: Poljoprivredi čvrsta trojka

Stanje u poljoprivredi

Foto: RGBStock.com
  • 719
  • 35
  • 0

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina jučer je stanje u svom resoru ocijenio čvrstom trojkom dodajući kako uvijek može biti bolje i da treba više raditi.

"Svi pokazatelji vezani za investicijski dio su dobri, no još je puno posla", kazao je Jakovina novinarima nakon zadnje sjednice Vlade uoči ljetne stanke, napominjući kako prije svega tu misli na EU fondove koji su ispred nas i na program ruralnog razvoja, najvažniji strateški dokument koji je u finalnoj fazi izrade i omogućit će povlačenje 330 milijuna eura godišnje.

Ministar turizma Darko Lorencin je rekao da snižavanjem stope PDV-a u turizmu i ugostiteljstvu (na 10 posto) većinom nisu spuštene cijene, ali da neke od njih i jesu. No, dodao je, s investicijskog aspekta, turizam je dobio dugoročnu konkurentsku komponentu.

Radi se o stopi PDV-a koju imaju u gotovo svim receptivnim zemljama u našem okruženju i naši gospodarski subjekti pozicionirani su kao i oni, rekao je Lorencin.

Ustvrdio je da se tako dugoročno povećava potrošnja, a moramo, ističe, razmišljati i na način da li će neki investitor ulagati u Hrvatsku gdje je 25 posto PDV-a u turizmu ili tamo gdje je 10 posto.

Lorencin je najavio kako će uskoro razgovarati s čelnicima županija i velikih gradova oko promjene u sustavu turističkih zajednica što je projekt koje ministarstvo čeka na jesen, ali već sada se poduzimaju neke predradnje.

"Pripremamo i slijedeću turističku sezonu i imamo takoreći gotove modele za oglašavanje za iduću godinu", kazao je Lorencin.

Foto: RGBStock.com


Izvori

poslovni.hr


Tagovi

Tihomir Jakovina EU fondovi Ruralni razvoj

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

TOP 3 vrste mesa koje preporučuju stručnjaci

Svijest ljudi o važnosti pravilne i uravnotežene prehrane raste, pri čemu tu spada i meso. Prema Njemačkom društvu za prehranu (DGE), preporuke za unos mesa iznose 300-60...

Više [+]