Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Energija na biomasu
  • 23.10.2015. 19:35

Jakovina otvorio postrojenje na biomasu!

U sklopu svog današnjeg boravka u Slavonskom Brodu, ministar Tihomir Jakovina u rad je pustio kogeneracijsko postrojenje na biomasu tvrtke Slavonija DI d.o.o.

Foto: brodportal
  • 393
  • 32
  • 0

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, današnji dan provodi u Slavoniji. U Slavonskom Brodu otvorio je kogeneracijsko postrojenje na biomasu tvrtke Slavonija DI d.o.o. Postrojenje ima snagu 4,6 MW, a u njegovu izgradnju uloženo je 128 milijuna kuna.

Inače, ovo je već drugi projekt kogeneracijskog postrojenja unutar grupe poduzeća vlasnika Mate Ravlića iz Strizivojne. Slavonija DI d.o.o. zapošljava 400 radnika. Više od 90% svojih prihoda ostvaruje izvozom, a u 2014. godini ostvarila je prihod od gotovo 90 milijuna kuna. Proizvodi parkete, ljušteni furnir, lamelirane otpreske, rezani furnir i namještaj.

Sastoji se od pet tvornica i to Tvornice piljene građe, Tvornice parketa, Tvornice rezanog furnira, Tvornice ljuštenog furnira i Tvornice namještaja.

Postrojenje radi već dva mjeseca, a tvrtka ga koristi za proizvodnju električne energije i tehničke pare koja se koristi u obradi drveta. "Riječ je o visoko kompjutoriziranom postrojenju 4,6 MW eletrične energiije i osam megawatta toplinske energije, a u kojem je otvoreno nešto više od dvadeset novih radnih mjesta", rekla je direktorica tvrtke Slavonija DI Martina Ravlić Janković.

Na svečanosti je bio i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina koji je prije dvije godine položio kamen-temeljac.

"Na samom projektu radili su domaći investitori, domaći izvođači. Znači domaća pamet i tehnologija zahvaljujući kojoj su otvorena nova radna mjesta, stvoreni bolji uvjeti rada, Možemo poželjeti da i druge brodske tvrtke bilježe ovakve poslovne rezultate i da ulaze u nove projekte u kojima će imati potporu i središnje vlasti i razvojne banke", rekao je Jakovina u Slavonskom Brodu.

Foto: brodportal


Tagovi

Tihomir Jakovina Slavonski Brod Slavonija Kogeneracijsko postrojenje Biomasa Slavonija DI d.o.o. Mate Ravlić Strizivojna Izvoz Parketi Ljušteni furnir Lamelirani otpresci Rezani furnir Namještaj


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo