• Sastanak
  • 16.11.2013. 08:52

Jakovina na radnom sastanku za ruralni razvoj

Ministar Tihomir Jakovina na sedmom radnom sastanku Stalne radne skupine za ruralni razvoj Jugoistočne Europe

  • 601
  • 62
  • 0

Ministar Tihomir Jakovina sudjelovao je na sedmom radnom sastanku Stalne radne skupine za ruralni razvoj jugoistočne Europe (SWG - međunarodna organizacija institucija koje se bave kreiranjem i provođenjem agrarne, i politike ruralnog razvoja regije) koji se održava u Kopaoniku u Republici Srbiji.

Tijekom radnog sastanka svečano je potpisana obnovljena Drezdenska deklaracija iz 2007. godine koja će novim stavovima i ciljevima poslužiti kao platforma za dalje jačanje euro integracija i unapređenja suradnje na području poljoprivrede i ruralnog razvoja Jugoistočne Europe.

Potpisnici će na ovaj način, težeći daljnjem jačanju regionalnih partnerstava, proces euro integracija postaviti kao najvažniji cilj reforme poljoprivrednog sektora i ekonomskih transformacija ruralnih krajeva. Ministar Tihomir Jakovina naglasio je da se prilikom zasjedanja Stalne radne skupine unapređuje suradnja cijele regije. "Mi smo prijateljska zemlja koja će svojim iskustvom u pregovorima, pripremi i ulaskom u EU, pomoći svim susjedima".

Zamjenik generalnog direktora za poljoprivredu Europske komisije Jose Manuel Sousa Uva istaknuo je da je u globalnom smislu, Europska komisija tu da pomogne ekonomskom razvoju zemalja Jugoistočne Europe, ali i da je svaka zemlja odgovorna za sebe.


Tagovi

Drezdenska deklaracija SWG Jose Manuel Sousa Uva Tihomir Jakovina Reforma Radni sastanak

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi