Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Savjetovanje
  • 15.07.2021. 13:30

Izmjene i dopune Zakona o biljnom zdravstvu

Donošenjem izmjena i dopuna omogućava se primjena istih pravila kao i u drugim državama članicama EU, navode iz Ministarstva.

Foto: Lucija Bencarić
  • 147
  • 147
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede u e-savjetovanje stavilo je i Obrazac prethodne procjene za Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o biljnom zdravstvu.

Naime, navode da je provedbom postojećeg Zakona uočeno da neke odredbe nisu propisane na kvalitetan način.

Stoga se, pojašnjavaju iz restornog Ministarstva, pristupilo izmjenama i dopunama u djelu boljeg propisivanja poglavlja o informacijskim sustavima u području biljnog zdravstva, poglavlju unosa određenog bilja, biljnih proizvoda i drugih predmeta u granična područja Republike Hrvatske te osnivanja i radu stručnog Povjerenstva za odobravanje rada karantenskih stanica i/ili prostora za izolaciju te propisivanjem postupku odobravanja rada karantenskih stanica i prostora za izolaciju od strane nadležnog ministarstva.

Tako se donošenjem izmjena i dopuna omogućava primjena istih pravila kao i u drugim državama članicama EU uz dodatak razumijevanja i propisivanje odredbi obzirom na specifičnosti sustava/zakonodavstva u RH.

Više i savjetovanju pogledajte ovdje.

"Nakon stupanja izmjena i dopuna Zakona na snagu očekivano vrijeme potpunog postizanja ishoda je okvirno jedna godina radi usklađivanja podzakonskih akata s donesenim izmjenama i dopunama Zakona“, stoji u savjetovanju koje je otvoreno do 11. kolovoza.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Savjetovanje Zakon o biljnom zdravstvu Karantenske stanice


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo