• Pravilnik
  • 10.06.2019. 16:30

Izmjene i dopune Pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera

Ministarstvo poljoprivrede donijelo je Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2019. godinu. 

Foto: Pixabay/fancycrave1
  • 909
  • 83
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede donijelo je Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2019. godinu. 

Između ostalog, Pravilnik navodi: "Korisnik koji podnosi zahtjev za površine koje se koriste za uzgoj konoplje mora biti upisan u Evidenciju proizvođača industrijske konoplje koju vodi Ministarstvo, u skladu s odredbama posebnog propisa kojim se uređuje suzbijanje zlouporaba droga. Podatke o korisnicima i površinama iz Evidencije proizvođača industrijske konoplje Agencija za plaćanja razmjenjuje s Ministarstvom, a ključ za razmjenu podataka je MIBPG i OIB."

Tu je i izmjena: Pasmine goveda prihvatljive za potporu, naziv pasmine u retku sa šifrom 03 mijenja se i glasi: "Križanac za proizvodnju mesa i mlijeka", dok se u Tablici 13. Potpora za voće – minimalni sklop biljaka po ha, minimalni sklop za mandarinu: »1000« zamjenjuje se sa: »400«.

Pravilnik donosi i iznose potpore za kombinacije unutar M10.

Koje još izmjene donosi Pravilnik, pogledajte ovdje


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja


Tagovi

Pravilnik Izravne potpore IAKS mjere


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobro je pognojena :)