Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pravilnik
  • 10.06.2019. 16:30

Izmjene i dopune Pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera

Ministarstvo poljoprivrede donijelo je Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2019. godinu. 

Foto: Pixabay/fancycrave1
  • 935
  • 83
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede donijelo je Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2019. godinu. 

Između ostalog, Pravilnik navodi: "Korisnik koji podnosi zahtjev za površine koje se koriste za uzgoj konoplje mora biti upisan u Evidenciju proizvođača industrijske konoplje koju vodi Ministarstvo, u skladu s odredbama posebnog propisa kojim se uređuje suzbijanje zlouporaba droga. Podatke o korisnicima i površinama iz Evidencije proizvođača industrijske konoplje Agencija za plaćanja razmjenjuje s Ministarstvom, a ključ za razmjenu podataka je MIBPG i OIB."

Tu je i izmjena: Pasmine goveda prihvatljive za potporu, naziv pasmine u retku sa šifrom 03 mijenja se i glasi: "Križanac za proizvodnju mesa i mlijeka", dok se u Tablici 13. Potpora za voće – minimalni sklop biljaka po ha, minimalni sklop za mandarinu: »1000« zamjenjuje se sa: »400«.

Pravilnik donosi i iznose potpore za kombinacije unutar M10.

Koje još izmjene donosi Pravilnik, pogledajte ovdje


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Pravilnik Izravne potpore IAKS mjere


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kako smo obilježili današnji Svjetski dan zaštite okoliša? Tako što smo spasili dvije vjetruše, dva poletarca ispala iz gnijezda. Bilo je preskakanja ograda, uključio se i župnik Crkve sv. L.B.Mandića, a po vjetrušice je došao rendžer iz Ko... Više [+]