• Javno savjetovanje
  • 05.11.2019. 15:45

Izmjene i dopune Pravilnika o evidenciji uporabe poljoprivrednog zemljišta

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje. 

Foto: Pixabay/Felix_Hu
  • 3.514
  • 279
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje. 

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću za Prijedlog Pravilnika o izmjenama i dopuni Pravilnika o evidenciji uporabe poljoprivrednog zemljišta

Kako objašnjavaju, prijedlogom Pravilnika o izmjenama i dopuni Pravilnika o evidenciji uporabe poljoprivrednog zemljišta pomiče se datum dostave dokaza o vlasništvu ili posjedu zemljišta za poljoprivredno zemljište upisano u ARKOD bez pravno valjane dokumentacije. Radi spore dinamike dostave dokaza o vlasništvu/posjedu i problema vezanih uz poljoprivredno zemljište s kojima se susreću naši poljoprivrednici na terenu zbog nesređenih vlasničkih odnosa, stanja u katastru i dugotrajnih sudskih postupaka, za zemljište koje je već upisano u ARKOD bez dokaza o vlasništvu ili posjedu, produljuje se rok za dostavu dokaza o vlasništvu/posjedu za još godinu dana (do 31.12.2020), odnosno do kraja tekućeg ZPP programskog razdoblja.

Ostale izmjene odnose se na nomotehničko usklađivanje. Također, u Prilogu I Šifrarnika s vrstama uporabe poljoprivrednog zemljišta dodaje se nova šifra 451 za vrstu uporabe zemljišta "Matičnjak loznih podloga i plemki“ jer se trenutno svi vinogradi u ARKOD-u vode pod šifrom 410, uključujući i matičnjake, a njihova svrha nije proizvodnja grožđa.

Savjetovanje je otvoreno do: 4.12.2019.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja


Tagovi

Javno savjetovanje ARKOD Evidencija Uporaba poljoprivrednog zemljišta


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#mojepovrce Dvorište malo a djece puno. Lijepo je cvijeće al nahranit nas neće. Povrtnjak na stalaže... Pročitaj cijelu bilješku »