• Mladi poljoprivrednik
  • 17.10.2018. 16:00

Izbor najboljeg europskog mladog poljoprivrednika - Ivan Gašić brani boje Hrvatske!

Ivan Gašić bori se za titulu najboljeg europskog mladog poljoprivrednika na sutrašnjem Europskom kongresu mladih poljoprivrednika u Bruxellesu!

  • 1.249
  • 281
  • 0

U Europskom parlamentu u Bruxellesu sutra se održava 5. Europski kongres mladih poljoprivrednika u organizaciji Kluba zastupnika Europske pučke stranke (EPP), najjače političke grupacije unutar Europskog parlamenta na kojem se očekuje više od 300 sudionika. Hrvatsku će predstavljati Ivan Gašić, najbolji hrvatski mladi poljoprivrednik pobjednik natječaja koji je treći put zaredom organizirala hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica projekta za Hrvatsku Marijana Petir.

Ivan Gašić: Za slavlje ima vremena, na prvom mjestu su krave

Ivan Gašić, podsjećaju iz ureda M. Petir, na svom se obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu u Beketincima u Osječko-baranjskoj županiji bavi proizvodnjom i preradom kravljeg mlijeka. Godišnje proizvode 200 tisuća litara mlijeka dok 36 tisuća litara preradi u sir. Mlijeko s Gašićeve farme nosi oznaku "Mlijeko hrvatskih farmi“, a svoje proizvode plasira manjim dijelom u lokalne restorane, dok ih velikim dijelom prodaje na kućnom pragu i na sajmovima.

Na europskom natjecanju, Gašić je sa svojim projektom ušao u finale i nalazi se među 12 odabranih koji će imati priliku predstaviti svoj rad te se natjecati u jednoj od triju kategorija i to onoj za najbolji projekt, najodrživiji projekt te najinovativniji.


Tagovi

Ivan Gašić Europski kongres Mladi poljoprivrednik


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi