Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požar
  • 25.08.2020. 15:20
  • Splitsko-dalmatinska, Kaštel, Drvenik Veliki

Izbio požar u tvornici za preradu ribe u Kaštel Novom, gori i na otoku Drvenik Veliki

U tvornici za preradu ribe Nadalina u Kaštel Novom jutros je izbio požar a vatrogascima je posao otežavala velika količina dima. Na svu sreću trenutno je pod nadzorom.

Foto: HVZ
  • 107
  • 351
  • 0

Vatrogasno operativno središte zaprimilo je danas informaciju o požaru tvornice za preradu ribe u Kaštelima, na kojem su angažirane vatrogasne postrojbe toga područja, a koje još rade na gašenju. 

Prvu dojavu o požaru Tvornice za preradu ribe Nadalina u Kaštel Starome, DVD Kaštela je dobio u 06:30. Vatra se brzo širila po objektu, a vatrogascima je posao otežavala velika količina dima, a prema svjedočenju građana, i smrad koji se širio gorenjem. Na intervenciju su upućeni DVD Kaštela, Mladost Kaštel Sućurac i Gomilica s 13 vozila i 50 vatrogasaca. 

Gusti dim sukljao je iz tvornice

“Požar je zahvatio proizvodni pogon i skladišni prostor tvornice i trenutno je pod nadzorom vatrogasaca. Snage na terenu trenutno saniraju požarište. U požaru je uništen cijeli objekt”,  rekao je zapovjednik VZG Kaštela, Milivoj Taslak.

Požar i na otoku Drvenik Veliki

Vatrogasci Splitsko-dalmatinske županije aktivni su i na gašenju požara otvorenog prostora. Županijski vatrogasni operativni centar Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na otoku Drvenik Veliki, uvala Pernatica. Požarom je zahvaćena borova šuma. 

Priobalje: Veći broj požara i više izgorjelih površina nego prošle godine

Na intervenciju je upućena dislokacija iz DVD-a Trogir, 5 vatrogasaca s jednim vatrogasnim vozilom, koji se nalaze na otoku, 2 protupožarna zrakoplova Canadair te 12 vatrogasaca DVIP-a Split koji će izvršiti desant s helikopterom. 

Na terenu je i kanader

“Upozoravamo građane da je unatoč nižim temperaturama i mjestimičnim pljuskovima opasnost od izbijanja požara na području Dalmacije uglavnom velika i vrlo velika. Ukoliko primijetite požar ili dim, odmah zovite vatrogasce na 193, poručuju iz Hrvatske vatrogasne zajednice.


Tagovi

Požar Tvornica za preradu ribe Kaštel Drvenik Veliki Hrvatska vatrogasna zajednica


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]