Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Teška krađa
  • 28.05.2020. 18:50
  • Virovitičko-podravska, Virovitica

Iz virovitičke tvornice ukrali 110 tona šećera!

Gorko jutro u tvornici šećera. Virovitički počinitelji su poželjeli biti slatki, a postali su preslatki, twittao je MUP RH.

Foto: Damir Spehar/PIXSELL (ilustracija)
  • 2.379
  • 682
  • 0

Gorko jutro u tvornici šećera. Virovitički počinitelji su poželjeli biti slatki, a postali su preslatki, twittalo je Ministarstvo unutarnjih poslova opisujući nevjerojatnu krađu čak 110 tona šećera iz Tvornice šećera Viro u Virovitici. 

Kako je navela Policijska uprava virovitičko-podravska, dojavu da je nepoznati počinitelj ili više njih otuđio veću količinu šećera iz šećerane, Policijska je postaja Virovitica zaprimila u ponedjeljak, 25. svibnja u 10.30 sati. 

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su nepoznati počinitelji u vremenskom periodu od 22. do 25. svibnja, počinili kazneno djelo teške krađe na štetu hrvatske industrije šećera d.d., tako što su uporabom originalnog ključa ušli u halu pakirnice i skladišta šećera, gdje su uporabom viličara izvezli 21 paletu pakiranog šećera u ambalaži od jednog kilograma ukupne težine 21.000 kilograma, te ga otuđili s nepoznatim teretnim vozilom u nepoznatom pravcu.

Nakon prikupljenih saznanja te temeljem naloga županijskog suda u Bjelovaru dana 25. svibnja u večernjim satima, izvršena je pretraga doma i drugih prostorija na području Virovitice kod 39-godišnjaka i obiteljskog domaćinstva 60-godišnjaka kojima se koristi 39-godišnjak kojom prilikom je pronađeno više od 61.900 kilograma šećera pakiranih na paletama kao i teretno vozilo zagrebačkih registarskih oznaka kojim se služi pri čemu je također u prtljažnom prostoru pronađeno 18 paleta s više od 17.800 kilograma šećera. Protiv 39-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave zbog postojanja osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela prikrivanje", opisuje policija. 

Dana 26. svibnja, pak, provedena su i kriminalistička istraživanja nad 48-godišnjakom i 52-godišnjakom, zbog postojanja osnove sumnje u počinjenje kaznenih djela teške krađe.

U srijedu, 27. svibnja, od strane hrvatske industrije šećera zaprimljen je odštetni zahtjev u kojem je navedeno da im je otuđeno ukupno 110 tona šećera, te da im je počinjena materijalna šteta u novčanom iznosu od 374.800 kuna, zaključuje se na stranici PU virovitičko-podravske. 


Tagovi

Krađa šećera Virovitica Policija 110 tona šećera


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]