Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 11.10.2014. 09:30

Iz IPARD-a do sada isplaćeno 400 mil. kuna

Iz IPARD-a je do sada isplaćeno 400,70 mil. kuna za 270 završenih projekata, a sufinanciranje razvojnih projekata u poljoprivredi ubuduće će biti moguće putem Programa ruralnog razvoja

Foto: depositphotos.com
  • 137
  • 6
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju do sada je isplatila ukupno 400,70 milijuna kuna za 270 završenih IPARD projekata (Popis isplaćenih projekata pogledajte ovdje).

Najbrojniji projekti odnose se na sektor ruralnog turizma - Mjera 302 - Diversifikacija i razvoj ruralnih gospodarskih aktivnosti te sektor voća i povrća - Mjera 101 - Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva u svrhu restrukturiranja i dostizanja standarda Zajednice, a najviše projekata dolazi iz Istarske i Osječko-baranjske županije.

U okviru šest mjera pretpristupnog programa IPARD, Agencija za plaćanja do sada je, nakon 22 provedena natječaja, ugovorila 691 projekt s ukupnom vrijednosti potpore od 1.117.260.885,58 kuna. Nakon što se ugovoreni projekti završe, korisnici IPARD programa Agenciji dostavljaju zahtjev za isplatu, odnosno traže refundaciju utrošenih sredstava, nakon čega iza kontrole na terenu slijedi isplata odobrenih sredstava.

Sufinanciranje razvojnih projekata u poljoprivredi ubuduće će biti moguće putem Programa ruralnog razvoja, koji se sufinancira iz Europskog fonda za ruralni razvoj, a hrvatskim će poljoprivrednicima pružiti još i više mogućnosti od IPARD programa i deseterostruko više novca za razvoj njihova poslovanja te općenito za bolju kvalitetu života u ruralnom prostoru. Prvi natječaj iz Programa ruralnog razvoja i to za podmjeru 5.2. raspisan je prošli tjedan.

Foto: depositphotos.com; branex


Tagovi

APPRRR IPARD Završeni projekti Sektor voća i povrća Ruralni turizam Ugovoreni projekti Program ruralnog razvoja Isplaćeni projekti Standardi zajednice

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs