Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivrede
  • 30.12.2014. 09:15

Iz EU fondova u 2014. godini povučeno 120 mil. eura

Tijekom 2014. godine Ministarstvo poljoprivrede iz svih EU fondova namijenjenih poljoprivrednom sektoru povuklo je ukupno 120 milijuna eura.

Foto: freedigitalphotos
  • 277
  • 17
  • 0

Zbog učestalih krivih interpretacija i plasiranja lažnih informacija o povlačenju sredstava iz fondova EU namijenjenih poljoprivredi, ribarstvu, ruralnom razvoju i vodnom gospodarstvu Ministarstvo poljoprivrede daje slijedeće objašnjenje:

Tijekom 2014. godine Ministarstvo poljoprivrede iz svih EU fondova namijenjenih poljoprivrednom sektoru povuklo je ukupno 120 milijuna eura. Pritom se najveći dio iznosa odnosi na potpore - 96,48 milijuna eura, od čega se 93,2 milijuna eura odnosi na izravne potpore, a 3,29 milijuna eura na tržišne potpore. Nadalje, za projekte iz IPARD programa Ministarstvo poljoprivrede je isplatilo ukupno 14 milijuna eura iz EU proračuna.

Uz sve navedeno, do kraja 2014. godine, iz EU fondova ukupno će biti isplaćeno 10 milijuna eura za sve projekte koji se provode u vodnom gospodarstvu, i to izgradnju vodno-komunalnih sustava, odnosno projekata Slavonski Brod, Drniš, Knin, Sisak, Osijek te Poreč.

Nadalje se navodi kako djelatnici Ministarstva poljoprivrede svojim iznimnim angažmanom i napornim radom, svakodnevno čine sve kako bi se potaknula i poboljšala apsorpcijska snaga korištenja svih fondova koji su na raspolaganju, zbog čega su iznenađeni što se kroz medijske istupe pojedinih kandidata za predsjednika RH, ali i istupa europalamentaraca i političkih stranaka, koriste poluinformacije te se ide i do krajnjih granica govoreći o tome kako RH nije povukla ništa od novca koji je na raspolaganju.

Iz Ministarstva poljoprivrede dodatno naglašavaju kako se plasiranjem krivih podataka i netočnih informacija, neopravdano i nepravedno blati rad svih djelatnika iz sustava ovog ministarstva.

Foto: freedigitalphotos


Tagovi

Ministarstvo poljoprivrede EU fondovi Tržišna potpora EU proračun Izravne potpore Izgradnja vodno-komunalnih sustava

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]