• Poljoprivreda
  • 10.01.2009.

IV. Izborna skupština Udruge uzgajivača konja

  • 1.407
  • 70
  • 0

Dana 6. siječnja 2009. više od 400 uzgajivača konja i njihovih gostiju okupilo se ove godine na četvrtoj izbornoj skupštini koja je održana u Krapini.

Udruga koja broji 127 članova sa 240 konja, izabrala je dosadašnjeg predsjednika Mirka Majseca. Među gostima bili su županica S. Borovčak, krapinski gradonačelnik Josip Horvat, predsjednici središnjih saveza hladnokrvnjaka i posavca, Vjekoslav Posarić i Branko Borković Mladi Jastreb. Voditelj Stočarskog selekcijskog centra Mr. Mato Čaćić najavio je skoro osnivanje Hrvatskog centra za konjogojstvo koji će više vremena posvećivati konjogojstvu.

Najavljuje se i novi hrvatski brand „Kvalitetno konjsko meso hladnokrvnjaka i posavca kao izvozni brand i dobar izvor prihoda za uzgajivače, koji bi se ovim poslom mogli i ozbiljnije baviti“ - naglašeno je prilikom pozdravnih riječi.

Zagorski konjogojci veliku pozornost posvećuju kvaliteti rasplodnih grla, pa odatle i mnoga priznanja sa lokalnih i međunarodnih sajmova.

Također na državnoj smotri zagorske zaprege i kočije osvajaju prva mjesta. Ujedno kočije i konjogojstvo sve više postaje dio turističke ponude, gdje sudjeluju na gotovo svim manifestacijama, pa tako i na našem natjecanju orača.

Odsjek HZPSS-a , Krapinsko-zagorske županije
Georg Gal, dipl. ing agr. stručni savjetnik


Izvori

Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Mozgalica⁉️
- Što je prikazano na fotografiji?

Foto: Tomislav Januš