Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 06.10.2008.

Istrijanski vinari u Bjelovaru

Sir nije vino

  • 417
  • 21
  • 0

Vinogradari i vinari sa zapadne obale Istre boravili su prošlog vikenda na Sajmu sira koji je održan u Bjelovaru. Na sajam ih je - za posljednjeg posjeta Istri - pozvala potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešić, koja im je i bila domaćica za posjeta Bilogori.

Poseban poziv na bjelovarski specijalizirani sajam dobio je Moreno Coronica, u čijim je vinogradima Adlešićeva bila. Oni su, osim o siru - doznajemo - razgovarali i o problemima koji tište vinare te o njihovim rješenjima te se kao dobra domaćica potpredsjednica obvezala pomoći i posredovati u kontaktima kako bi oni bili riješeni, a vinari prestali plutati u moru administracije.

- Dojmovi iz Bjelovara su više nego dobri. To je za mene posve novi svijet. Ideja je jako dobra, no čeka ih, znam, jako puno posla dok je ne dorade. Sjećam se prvih izložbi vina u Istri i znam koliko je to dugotrajan i mukotrpan posao - rekao je za Večernji list M. Coronica.

Bjelovarčani imaju i dodatnog posla, dodaje jedan od najuglednijih vinara s poluotoka. - Sir nije vino, pa sigurno neće privući toliko publike koliko se okuplja na izložbama vina. Zbog toga je vrlo važno da organizatori ne zaborave na popratne sadržaje kako bi odaziv bio još bolji.

Coronica i Adlešičeva razmijenili su dojmove o ovogodišnjoj berbi u Istri te najavili vrlo skori susret - ali na istrijanskoj zemlji. (T. Bo. )


Izvori

Večernji list

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Danas samo Baranja. Press tour, a gdje ste vi? 🙂🚜🍅🌽🍇