Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 13.02.2009.

Istarsko ulje na putu u EU

Maslinovo ulje

  • 545
  • 27
  • 0

Vrhunska hrvatska ekstra djevičanska maslinova ulja od jučer su praktički i legalno prisutna na tržištu EU putem proizvoda vodnjanskog maslinara Sandija Chiavalona i njegova branda Ex Albis.

Riječ je o prvom malom hrvatskom, točnije istarskom proizvođaču ekstra djevičanskog maslinova ulja, koji je konačno dobio dozvolu za izvoz svog ulja u Europsku Uniju.

Nagrađivan proizvod

Chiavalon je nakon godinu dana rada konačno sada otvaranjem svoga distributivnog centra u Ljubljani preko tvrtke INGECO dostupan u cijeloj EU, a u prvom koraku pojavit će se u vrhunskim slovenskim restoranima, hotelima i vinotekama. Prva pošiljka, koja je jučer otišla za Ljubljanu, bila je namijenjena restoranu As, a na početku se planira suradnja s još pet - šest poznatijih slovenskih restorana. Ex Albis je višestruko nagrađivani proizvod koji je i u najnovijem izdanju svjetskog vodiča ekstra djevičanskih ulja L’extravergine za 2009. ocijenjen s najviše bodova od svih hrvatskih proizvođača, a dizajn ambalaže Chiavalonova ulja, koji je zamislila agencija Bruketa & Žinić, posljednjih je godina dobio posebna priznanja na brojnim svjetskim natjecanjima.

Chiavalon želi da za dvije godine njegovo ulje bude dostupno u vinotekama i delikatesnim shopovima svih najvažnijih europskih metropola. Od 6000 ovogodišnjih litara ulja, Chiavalon u EU prve godine namjerava plasirati 1500 do 2000 litara.

Suradnja s restoranima

Planira također za pet do šest godina proizvoditi godišnje 20 do 30 tisuća litara ulja nakon što je upravo u dugogodišnji zakup uzeo 21 hektar novog zemljišta. Idući korak je uspostavljanje suradnje s najprestižnijim restoranima koji nose Michelinove zvjezdice. Njima posebno namjerava prezentirati svoj proizvod.

Tekst: Ranko Borovečki


Izvori

Jutarnji list

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Potpisani ugovori s poljoprivrednicima