Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zaštićeni računi
  • 23.04.2015. 15:35

Isplata poticaja na zaštićene račune!

Prvi novci na račune će stići već za dvadesetak dana, a najveći dio isplata bit će riješen do kraja svibnja. Na zaštićeni račun moći će se uplatiti maksimalan iznos od 50.000 kuna.

Foto: depositphotos.com,
  • 4.427
  • 350
  • 0

Poljoprivrednici nad čijim sredstvima se provodi ovrha trebaju osobno otvoriti zaštićeni račun na banci na koji će im se uplaćivati izravna plaćanja. Točnu proceduru upotrebe zaštićenog računa u Agenciji za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objaviti će sutra. Na zaštićeni račun moći će se uplatiti maksimalan iznos od 50.000 kuna, kako je to predviđeno člankom 141. Zakona o poljoprivredi.

Početak isplate drugog djela izravnih plaćanja, u ukupnom iznosu od 1,5 milijarde kuna, očekuje se uskoro. Upravo se zbog toga oni poljoprivrednici čiji su račun pod ovrhom pitaju kako da zaštite dio novca od ovršenja. Većini njih on je potreban za održavanje poljoprivredne proizvodnje s kojom zarađuju da prehrane svoje obitelji i na kraju podmiru obaveze koje imaju.

Najveći dio drugog dijela isplate do kraja svibnja

Prvi novci na račune će stići već za dvadesetak dana, a najveći dio isplata bit će riješen do kraja svibnja. Ovo je druga isplata izravnih plaćanja. Prvi dio većini korisnika je isplaćen u veljači.

Hrvatski poljoprivrednici će ove godine kroz izravna plaćanja na kraju dobiti tri milijarde kuna. Od tog iznosa 1,6 milijardi dolazi iz EU blagajne, a ostatak iz državnog proračuna. Visina sredstava namijenjena za izravna plaćanja iz EU izvora raste iz godine u godinu. Lani su oni iznosili 730 milijuna kuna.

Foto: depositphotos.com, @simazoran


Tagovi

Poticaji Isplata APPRRR Zaštićeni račun Izravna plaćanja Sredstva


Autor

Ante Vidović

Više [+]

Novinarstvom se bavi 16 godina, a redovni je član HND i član je Zbora agrarnih novinara. Prati aktualna zbivanja u poljoprivredi, a najviše ga zanimaju teme vezane za maslinarstvo, ribarstvo i pčelarstvo.