Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poticaji
  • 03.12.2013. 09:23

Isplata poticaja bazirana na prijedlogu proračuna?

S obzirom da je Uredba donesena prije izglasavanja proračuna za 2014., a poziva se na prijedlog proračuna, upitna je pravovaljanost isplata poticaja u 2014.-oj godini

Foto: visualphotos.com
  • 5.914
  • 600
  • 0

Nakon objave članka povodom Uredbe o financijskoj strukturi omotnice za mjere iz programa izravne potpore za 2013., koja je donešena na sjednici Vlade 21.11.2013., Damjan Bogdanović, direktor Otvorenog ureda obratio nam se dopisom u kojem se pita o pravovaljanosti isplate poticaja u 2014.-oj godini. S obzirom da je Uredba donešena prije izglasavanja proračuna za 2014.-u, a poziva se na prijedlog proračuna, upitna je pravovaljanost isplate poticaja u 2014.-oj godini.

Uredba se, naime poziva na Zakon o potpori poljoprivredi i ruralnom razvoju gdje stoji da omotnica predstavlja obavezu državnog proračuna. No kako proračun još nije izglasan, Uredba se poziva na dokument koji može biti i promijenjen. Što će biti u tom slučaju, nije poznato, sve dok proračun ne bude objavljen u Narodnim novinama. Dakle, Uredba se poziva na dokument koji nije naveden u zakonu, odnosno nevažeći je, u slučaju zaštite prava poljoprivrednika.

"Kako bi smanjili financijsku i pravnu nesigurnost kojoj su izloženi poljoprivrednici, nužno je provođenje aktivnosti kojima će se djelovati na boljitak poljoprivrede kao djelatnosti", navodi Damjanović u otvorenom pismu koje je naslovljeno i na adresu Ministarstva poljoprivrede.

Foto: visualphotos.com


Tagovi

Isplata Poticaji Damjan Bogdanović Pravovaljanost Uredba Izravne potpore Državni proračun Omotnica