Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Scheda
  • 17.07.2015. 18:40

Iskorak u svijet Massey Fergusona!

Kramp je vodeći europski dobavljač rezervnih dijelova za poljoprivredne, industrijske, šumarske te strojeve za održavanje travnjaka koji se mogu pronaći u tvrtki Scheda. Osim njih, odsad svoje mjesto u salonu ima i Massey Ferguson.

  • 602
  • 80
  • 0

Kramp je najveći, najbolje organiziran veletrgovac rezervnih dijelova u svijetu, umrežen sa većinom grupacija, proizvođača poljoprivredne mehanizacije, a samu distribuciju dijelova doveo je na vrhunsku razinu maksimalno koristeći IT sektor, gadgete te logistiku.

Ova nizozemska tvrtka preko svojih 25 podružnica u 16 europskih zemalja, svojim kupcima omogućuje pristup do više od milijun proizvoda: dijelova hidraulike, prijenosa i pneumatike, potrošnog materijala itd. Osim vlastitog branda, Kramp opskrbljuje kupce i originalnim dijelovima mnogih brandova kao što su Lemken, Kuhn, Maschio, AL-KO, Kverneland, Rabe, Solo, Vicon, SKF, Lombardini, Bosch Rexroth i mnogi drugi.

Brza dostava naručenih dijelova

Maloprodaja Scheda

Sve to funkcionira savršeno u onim zemljama u kojima su i ostali segmenti poslovanja korektni i moderni, kao što su adekvatna prometna povezanost, prisutnost globalnih logističara, pokrivenost internet signalom, korektnost u financijskim odnosima, kažu nam iz tvrtke Scheda koja je dio ove mreže distributera.

U Europi Kramp djeluje sa pet distributivnih centara, sa dnevnim lagerom preko 100.000 milijuna eura koja osigurava dostavu u roku od 12h od provedene narudžbe. Tvrtka Scheda sa svojim prodajnim centrom u Sesvetama jedan je od poslovnih partnera u Republici Hrvatskoj koja je u potpunosti prenijela trendove i posluje u skladu sa smjernicama Kramp grupacije.

Prva Kramp trgovina u Hrvatskoj nudi veliki izbor proizvoda za poljoprivredu te šumarsku industriju i sektor održavanja odnosno uređenja travnjaka i vrtova. Velika snaga tvrtke Kramp je brza dostava naručenih dijelova. Kako bi se ona osigurala, preko 500.000 rezervnih dijelova se isporučuje izravno sa skladišta, a Krampov sustav praćenja narudžbi omogućuje uvid u točne lokacije svakog naloga u svako doba dana.

Od lipnja ove godine, u sklopu prodajnog salona tvrtke Scheda u Sesvetama, kupci mogu vidjeti traktore globalno prepoznatog branda Massey Ferguson, kupiti originalne rezervne dijelove te se savjetovati, što je velik iskorak za ovu tvrtku - u svijet poljoprivredne mehanizacije.

Racionalno gospodarenje

Tvrtka Scheda je vodeći dobavljač rezervnih dijelova i opreme u poljoprivredi. Zastupnici su marki poljoprivredne mehanizacije BCS i Kioti. Strogi standardi i visoki ciljevi tvrtke jamče uslugu na visokoj razini. Između ostalog zastupaju Husqvarnu, Hondu, Stihl, MIO Standard, Cub Cadet, Toro, Oleo-Mac, Jonsered, Ciffareli, Viking, Agri-Fab, Möslein.

Velika ponuda rezervnih dijelova

"Kioti smo započeli raditi prije tri godine i primarno smo ga implementirali kroz komunalni sektor, traktori su to koji svojim karakteristiama i pouzdanošću mogu odgovorti na zadatke koje pred njih stavlja komunalna djelatnost, košnja i sakupljanje trave, raspršivanje, čišćenje snijega i slično. Svojom cijenom prihvatljivi su našem standardu, a niskim troškovima održavanja nameću se kao logičan optimalan izbor svakog racionalnog gospodarstvenika. Danas, tri godine od uvođenja traktora na tržište imamo sofisticiranu servisnu službu, program vjernosti u suradnji s kupcima te vrlo pozitivna iskustva", kažu iz tvrtke.

"Angažmanom stručnjaka za pojedina područja u mogućnosti smo osigurati vrhunsku uslugu u svim sektorima koje pokrivamo. Nositelji smo mnogih ugovora o ovlaštenoj distribuciji i servisiranju u jamstvenom roku", otkriva nam Zvonimir Cvitanušić, direktor tvrtke, koji nam je otkrio i važne informacije o aktualnim trendovima u poljoprivrednoj proizvodnji i potrebama domaćih poljoprivrednika.

Više od tisuću dobavljača diljem svijeta

"Profesionalnost, iskustvo starijih uposlenika te snaga i ambicija onih mlađih dugoročno su jamstvo našem identitetu, Scheda konceptu. Od osnutka, već sedam godina, primarna djelatnost tvrtke je distribucija rezervnih dijelova za poljoprivredne i komunalne strojeve pa i sam naziv naše tvrtke označava skicu, karticu rezervnih dijelova. Danas smo dio dugoročnog projekta, globalne distribucije, i dalje učimo, prilagođavamo se trendovima i napredujemo, nadam se na zadovoljstvo naših kupaca", priča Zvonimir.

Sve proizvode možete pronaći baš ovdje

Kao tvrtka ostvaruju suradnju sa više od 1.000 dobavljača te opskrbljuju različite sektore strojevima i opremom. Pritom je najvažnija komunikacija s kupcima i partnerima. "Imajući u vidu da segmenti našeg poslovanja pokrivaju i druge djelatnosti, u sklopu naše tvrtke djeluje stručan, educiran i visokomotiviran tim koji surađuje sa mnogim tvrtkama u svijetu ispunjavajući zahtjeve kupaca. S obzirom da u svakodnevnom radu koriste visoke tehnologije, jezike, logistiku, uvjeren sam da možemo odgovoriti i na one najzahtjevnije upite, brzo, kvalitetno i cijenom korektno."

Problemi domaće poljoprivrede odražavaju se na sajmovima

"Sajmovi su ključne manifestacije za izlaganje tehnoloških i proizvođačkih dostignuća, pa tako i za nas predstavljaju mjesta na kojima dolazi do kontakata putem kojih kupcima pružamo detaljnu informaciju o našim proizvodima. Kod nas količine ne nedostaje, tu mislim na broj organiziranih manifestacija, međutim o kvaliteti odnosno realizaciji dvojim. Mi smo u duhu tradicije izlagali godinama, ali uvidjeli smo da uloženo ne odgovara očekivanjima. Zaključka smo da osim trodnevne prilike da se narod prošeta, informira, nedostaju konkretni rezultati za što i nije samo potreban sajam, već cjelokupan pristup poljoprivredi, ukoliko smo barem malo poljoprivredno društvo?", zaključuje Zvonimir.

Hrvati najviše kupuju traktore od 80 do 130 KS

Prema iskustvu voditelja tvrtke, domaći poljoprivredni proizvođači kupuju traktore od 80 do 130 KS, plugove, rotobrane, šprice, kose. "Mislim da prostora za bolju organizaciju proizvođača još uvijek ima, bio to strojni prsten, klaster, zadruga. Pomalo iskustvo, pomalo mentalitet i stručna podrška glavna su barijera boljem organiziranju. Za sve to potrebni su i određeni fondovi, koji bi financirali rad jedne takve organizacije. Hrvatskim poljoprivrednicima potrebno je više edukacije o samoj tehnologiji moderne zemljoradnje. Iako su tradicija i iskustvo važan segment, u svakom području vidljiv je nedostatak konkurentne stručne podrške te svrsishodna promidžba. Neophodna je analiza tla, od prihrane, zaštite po do primjene adekvatne mehanizacije, prilagođeno sjeme, zaštita."

Nedostatak kvalitetne stručne podrške

"Kvalitetnom sinergijom svih bitnih čimbenika, kvalitetnim programima, sustavom kontrole, korektnim financiranjem, proizvodnjom možemo promijeniti negativne trendove. Ne smijemo zaboraviti da sada djelujemo na otvorenom tržištu, sigurno da su kapaciteti naše poljoprivrede puno veći negoli su dosadašnja ostvarenja, Ali da biste prodali traktor, mora biti i zainteresiranih kupaca koji opet moraju imati realnu potrebu za nabavkom nove mehanizacije koja proizlazi iz osiguranog posla koji će u potpunosti biti realiziran i naplaćen.

Koliko mi je poznato, fundament ruralnog razvoja je pokretanje aktivnosti malih poljoprivrednih subjekata, ukoliko provedba bude učinkovita u svim segmentima, za očekivati je poboljšanje opće slike naše poljoprivrede, kao optimisti vjerujemo u svaki pa i najmanji korak unaprijed."

Zastupništvo za Massey Ferguson

O inovacijama u pogledu zastupništva brandova poljoprivredne mehanizacije, kažu da su sa projektom pristupa bazi rezervnih dijelova već daleko stigli. "Za sve renomirane poljoprivrednike koji obrađuju 500 i više hektara, radi se o projektu gdje smo korisnicima dali mogućnost logiranja putem aplikacije koju je za nas razvio Kramp, te pristup bazi od 500.000 artikala, rezervnih dijelova koji im stižu na njihovu adresu u roku od 12h od potvrđene narudžbe."

Ono što je svakako velika novost je da od lipnja ove godine, u sklopu prodajnog salona tvrtke Scheda u Sesvetama, djeluje i prodajno mjesto za Massey Ferguson, gdje kupci mogu vidjeti traktore, kupiti originalne rezervne dijelove te se savjetovati, što je velik iskorak u svijet poljoprivredne mehanizacije jer Massey Ferguson je gobalno priznati brand koji dominira na poljima diljem svijeta.


Tagovi

Massey Ferguson Kramp Scheda Zvonimir Cvitanušić Hidraulika Pneumatika Distribucija Sustav praćenja narudžbi BCS Kioti Komunalni sektor Poljoprivredna mehanizacija Servisiranje Rezervni dijelovi Visoka tehnologija Brzda dostava


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."


Partner

Scheda d.o.o.

Ljudevita Posavskog 29, 10360 Sesvete, Hrvatska
tel: +385 (0) 1 561 9519, e-mail: scheda@scheda.hr web: http://www.scheda.hr