Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Wrap it Pink
  • 11.06.2015. 16:20

Irska prekrivena ružičastim balama sijena!

Zašto ne obojati ih u ružičasto?, kažu inicijatori akcije "Wrap it Pink" koja osvaja irska polja.

Foto: irishexaminer.com
  • 896
  • 240
  • 0

Velika količina sunca proteklih tjedana navela je mnoge irske poljoprivrednike na košnju trave kako bi pripremili sjenažu i za ovu godinu. No, nešto je ove godine ipak drugačije.

Polja su ovaj put prekrivena balama omotanim u ružičasto. O čemu je riječ, pitaju se mnogi čiji su pogledi prolazeći ruralnim krajolikom Galwaya, upereni u svijetlo ružičaste omote koji podsjećaju na bombone razasute po poljima. Radi se o inicijativi kojoj su se pridružili brojni poljoprivrednici, pod nazivom "Wrap it Pink".

Wrap it Pink!

Svrha ove inicijative je potaknuti svijest i pomoći oboljelima od raka u ruralnoj Irskoj, pa tako i skupiti sredstva koja bi zatim pomogla financiranje istraživanja i ostale aktivnosti za iskorjenjivanje ove bolesti. Akciju je potaknulo Irsko društvo za borbu protiv raka koje će svim skupljenim sredstvima raspolagati kako bi se pomoglo onim obiteljima farmera koji su pogođeni ovom teškom bolešću. Svakom kupljenom folijom obojenom u ružičasto, farmeri pomažu svojim kolegama.

Akciju podupire i Dairygold, poduzeće čiji su vlasnici u potpunosti poljoprivredni proizvođači, mljekari i drugi kooperanti, a čiji šef maloprodaje John O’Carroll ohrabruje farmere da kupe ružičaste folije u znak podrške farmerima u borbi protiv okrutne bolesti. Tako su irska polja postala izložbena pozornica za vesele bale koje mnogima mame osmijeh na lica. Zašto ne obojati ih u ružičasto?, kažu inicijatori.

Foto: irishexaminer.com


Tagovi

Wrap it Pink Galway Irska Rak Oboljeli John OCarroll Dairygold Obitelji farmera Irska polja Ružičaste folije Bale sijena


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]