Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Inspecto
  • 20.04.2019. 10:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

InspectoLab: Najveći laboratorij u regiji povećao prihode, ali i broj djelatnika!

InspectoLab prvenstveno surađuje s proizvođačima hrane, mlijeka, mesa, konditorima, OPG-ovima, eko proizvođačima, poljoprivrednim sustavima te svima ostalima koji moraju provoditi laboratorijske analize proizvoda ili nusproizvoda za utvrđivanje zdravstvene ispravnosti te drugih potreba.

Foto: prvih25.hr
  • 1.078
  • 280
  • 0

Već godinu dana u industrijskoj zoni Nemetin u Osijeku djeluje InspectoLab - Centar za laboratorijska ispitivanja u području agroekologije, hrane i predmeta opće uporabe. Ovaj suvremeni centar prostire se na 2.800 m2, što ga čini najvećim laboratorijem u regiji. Otvorila ga je tvrtka Inspecto d.o.o. iz Đakova kako bi na jednom mjestu objedinila sve svoje laboratorije, optimizirala poslovanje i organizaciju rada te proširila proizvodne kapacitete i usluge. 

InspectoLab prvenstveno surađuje s proizvođačima hrane, mlijeka, mesa, konditorima, OPG-ovima, eko proizvođačima, poljoprivrednim sustavima te svima ostalima koji moraju provoditi laboratorijske analize proizvoda ili nusproizvoda za utvrđivanje zdravstvene ispravnosti te drugih potreba. U 20 godina djelovanja tvrtka se etablirala u respektabilnu kontrolnu kuću koja trenutno kontrolira oko 50% poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda u Hrvatskoj te uz širok raspon metoda i laboratorijskih ispitivanja u području ekologije, voda, otpadnih voda i tla stalno proširuje profil korisnika.

fd
InspectoLab - Centar za laboratorijska ispitivanja u Osijeku (foto: prvih25.hr)

"Danas, godinu dana od otvaranja, Inspectolab pokazuje pozitivne učinke na poslovanje tvrtke. Uz povećanje konkurentnosti na domaćem i regionalnom tržištu, povećali smo prihod od izvoza za 335 posto, a prihod od prodaje laboratorijskih usluga za 65 posto. Ujedno povećali smo broj zaposlenih, a kontinuirano raste i njihovo znanje kroz rad na novoj i suvremenoj laboratorijskoj opremi", tvrdi vlasnik tvrtke Inspecto, Ante Nevistić.

70-ak tisuća analiza godišnje

Glavna djelatnost tvrtke je kontrola kakvoće poljoprivrednih proizvoda (žitarice, uljarice), sirovina i tereta u silosima, skladištima i tranzitnim lukama, laboratorijska analiza hrane (za ljude i životinje) i pića, otpadnih voda, mulja, okolišnih uzoraka, tla te kompletne mikrobiološke analize čistoće objekata. Navedene kontrole Inspecto obavlja u pet laboratorija (kemijski, mikrobiološki, reološki te laboratorij za tlo i vode) što značajno olakšava obavljanje potrebnih analiza proizvođačima i trgovcima koji djeluju na širem području Slavonije, ali i cijele Hrvatske kroz mrežu ureda u Zagrebu i Rijeci te uskoro u Splitu. Tvrtka godišnje kontrolira oko 2,5 milijuna tona robe i provede 70-ak tisuća analiza u Hrvatskoj i inozemstvu. Prate i razvoj tehnologije i svjetske trendove, a upravo im suvremena tehnička opremljenost laboratorija omogućuje brzu, pouzdanu i mjerodavnu provedbu laboratorijskih ispitivanja prema zahtjevima klijenata. 

dv
Uveli su 100 novih metoda ispitivanja (foto: prvih25.hr)

Nabava novih tehnologija i kontinuirano usavršavanje djelatnika rezultiralo je uvođenjem čak 100 novih metoda ispitivanja, a u provedbi projekta zaposleno je i 30 novih djelatnika. Projekt izgradnje InspectoLaba u vrijednosti od gotovo 33,5 milijuna kuna trajao je 20 mjeseci te je sufinanciran sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, kroz Operativni program konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Sudjelovanje u pozivu za dodjelu bespovratnih potpora "Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP-ova" koji za cilj ima jačanje regionalne konkurentnosti malih i srednjih poduzeća, tvrtka Inspecto dobila je preko 11,2 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

EU sufinancirani projekti pomažu u konkurentnosti tvrtke

"20 godina poslovanja u zahtjevnoj i konkurentnoj branši, pri čemu smo se strateški razvijali i ostvarili pozitivne pokazatelje rasta u svim ključnim segmentima razvoja, smatramo uspjehom. Svakodnevni izazovi na tržištu te domaća i strana konkurencija daju nam dodatni poticaj za održavanje kvalitete usluge i provođenje daljnje strategije razvoja tvrtke i djelatnika", smatra Nevistić koji trenutno provodi još jedan EU sufinancirani projekt. Riječ je o komercijalizaciji inovacija kojom Inspecto razvija inovativne laboratorijske metode u segmentu ispitivanja biotehnologije i mikotoksina što će dodatno povećati konkurentnost tvrtke na domaćem, regionalnom i EU tržištu. 

"EU sufinancirani projekti, posebno oni u segmentu istraživanja i razvoja, iznimno su nam zanimljivi. Kroz njih se tvrtke koje imaju preduvjete za uspješno povlačenje sredstava brže razvijaju, a time i postaju konkurentnije na tržištu. Veća otvorenost prema EU tržištu, ali i tržištima Srbije i BiH također je faktor koji može stvoriti prilike da domaće tvrtke budu još bolje i konkurentnije", zaključuje Nevistić kao jedan od #prvih25.


Tagovi

Inspecto #prvih25 Kontrola kakvoće Poljoprivredni proizvodi Analiza Ante Nevistić


Partner

Inspecto d.o.o.

Električne centrale 1, 31400 Đakovo, Hrvatska
tel: +385 31 813 479, e-mail: inspecto@inspecto.hr web: http://inspecto.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]