Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zelena mreža
  • 06.05.2016. 18:30

Inovativna praktična nastava u Zelenoj mreži

Kako osuvremeniti stručne teorijske predmete i praktičnu nastavu za zanimanja vrtlar i cvjećar, bio je osnovni cilj Zelene mreže.

Foto: Fotoklub Kikijevci Pvš Osijek
  • 702
  • 33
  • 0

Na poljoprivrednoj i veterinarskoj školi u Osijeku održana je završna konferencija iz fondova Europske unije financiranog projekta.

Kako osuvremeniti stručne teorijske predmete i praktičnu nastavu za zanimanja vrtlar i cvjećar, bio je osnovni cilj Zelene mreže, 12-omjesečnog projekta Poljoprivredne i veterinarske škole Osijek. Poseban naglasak bio je na inovativnom provođenju praktične nastave, kroz partnersko povezivanje sa srednjim strukovnim školama na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini.

Učenici proširili praktična znanja

Kristinka Baglama, koordinatorica projekta Zelena mreža, kaže kako se projekt činio jako zanimljivim, pogotovo za trogodišnje smjerove, koji su uskraćeni nedovoljnim iskustvom te s nedovoljnim poznavanjem stvari u struci.

Koordinatorica projekta ističe kako su tijekom provedbe Zelene mreže učenici u mnogome proširili svoja praktična znanja i sposobnosti.

Išli na brojna putovanja, slijedi i Istra

Cilj je povezati škole u Zelenu mrežu, te pripremiti učenike za tržište rada. Osječki učenici su bili na stručnom putovanju u Zagrebu, Varaždinu, Zadru i Dubrovniku, gdje su mogli vidjeti novu tehnologiju, nove načine proizvodnje, velike plastenike, primorske kulture kojih kod nas nema.

Vrijednost projekta je 775.000 kuna, a projekt je financiran sa 100%. U sklopu projekta održano je ukupno 16 raznovrsnih radionica, a za sam kraj ostaje još obilazak Istre, srodne strukovne škole u Rijeci.

Foto: Fotoklub Kikijevci Pvš Osijek


Tagovi

Poljoprivredna i veterinarska škola Osijek Zelena mreža Vrtlari Cvjećari Edukacije Radionice


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]