Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Darko Aračić
  • 31.08.2015. 10:40

Imamo potencijal za prodaju 2.000 traktora!

RH ima potencijal za prodaju dvije tisuća traktora godišnje, a FarmShow je velik korak prema tome!

  • 1.011
  • 137
  • 0

"Mi smo ljudi s terena, imamo iskustvo i kontakt s poljoprivrednicima. Ne želimo da se ponovi IPARD gdje je postavljeno milijun nelogičnih uvjeta za dobivanje sredstava za ruralni razvoj. Bilo je nebuloza poput one da se traži elaborat o utjecaju na okoliš za već atestirani stroj ili da morate imati skladište za žito kako biste dobili sredstva za traktor.

Dolaze nam natječaji iz Programa ruralnog razvoja. U programu IPARD je bilo moguće iskoristiti samo 26 milijuna eura godišnje, a sada imamo mnogostruko više. Samo je pitanje hoće li državni vrh to dodijeliti velikim sustavima, kako je već krenulo s Mjerom 4. Samo 100 do 150 projekata naših klijenata je prošlo. Zbog prekomplicirane papirologije, poljoprivrednici često odustaju od traženja sredstava od EU", govori Darko Aračić za Agroklub.

Svake godine smo sve bolji!

"Mi smo malo tržište, na jednom sajmu bude 150 traktora, a proda ih se 350 u cijeloj zemlji, dok ih se 2008. prodalo preko 1.500, a imamo potencijal da ih prodajemo 2.000.

"Pokazala se potreba da se organiziramo i da pripremimo ovakav sajam jer nismo zadovoljni dosadašnjim načinim izlaganja, imali smo mnogo sajmova, velike troškove i slabe efekte. Ovaj sajam je namijenjen farmerima, poljoprivrednicima i poljoprivrednim tvrtkama, a okupljamo i najpoznatije stručnjake. Po drugi put organiziramo FarmShow, ovaj put smo u nešto proširenom izdanju. Imamo i tribinu s koje poljoprivrednici mogu gledati strojeve u radu, zadovoljni smo", govori Aračić.


Tagovi

Darko Aračić FarmShow Tržište Troškovi Tribina Prezentacija strojeva Sajam mehanizacije Udruga prodavatelja mehanizacije Papirologija Projekti IPARD Poljoprivredne tvrtke Strojevi u radu


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."


Partner

Farm Show Osijek

Sv. L.B. Mandića 172, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 99 264 8048, e-mail: dino.tomljanovic@agronom.hr web: http://www.farmshowosijek.eu/