Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 10.11.2008.

Igre usitnjavaju zemljište Vinogradara

U VIŠKOM VINOGRADARU NEZADOVOLJNI PROGRAMOM RASPOLAGANJA DRŽAVNIM POLJOPRIVREDNIM POVRŠINAMA NA OTOKU

  • 1.885
  • 93
  • 0

Natječaj za zakup 80 hektara od ukupno 500 državnog zemljišta, koji je pri kraju, nije ostavio ravnodušnim Ivana Bučana, stečajnog upravitelja nekadašnjega viškog poljodjelskog diva “Vinogradara” u stečaju, koji je izrazio nezadovoljstvo što se oko 160 hektara njihova zemljišta, uknjiženog u zemljišnim knjigama, našlo na popisu Programa raspolaganja državnim zemljištem na škoju.

- “Vinogradar” je gotovo pola stoljeća okrupnjavao zemljišta, a sada se raznim “igrama” ta zemlja opet usitnjava. Zaštitu svojih prava zatražili smo i tužbom Ustavnom sudu, a ovih smo dana svoja stajališta o budućnosti otočne zemlje uputili resornome Ministarstvu poljoprivrede, Državnom odvjetništvu i Gradu Visu - kaže Bučan.

- Zatražili smo još prije pravo prvenstva na koncesiju na 158 hektara, a postoji mogućnost da pokrenemo i kaznene prijave - dodaje Bučan.

Stečajni je upravitelj nastavio kako viško poljodjelstvo ne može funkcionirati bez jedne stožerne tvrtke, te naveo kako viške gradske vlasti znaju za alternativna rješenja okončanja stečajne agonije “Vinogradara”, a pitanje je odgovara li to otočnim interesnim lobijima.

- Prema mojem mišljenju, trenutačna situacija oko državnog zemljišta poprilično je zamršena. Unatoč korektnim odnosima s viškim poteštotom Daliborom Damjanovićem, pitam se tko i kako vodi Program raspolaganja državnim zemljištem - zaključio je Bučan.

marko pečarević / epeha


Izvori

Slobodna Dalmacija

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dolaze prvi plodovi 🥰🥒💚 uspješno se izborili s mrmcima 💪