Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sezonsko zapošljavanje
  • 09.07.2013.

I OPG-i u sustavu kupona

Sustav vrijednosnih kupona i za prodavače koji rade za OPG-ove

Foto: RGBStock.com
  • 835
  • 40
  • 0

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, kako bi osiguralo pravilnu primjenu odredaba Zakona o poticanju zapošljavanja, zainteresiranoj javnosti uputilo je mišljenje koje se odnosi na zapošljavanje na privremenim, odnosno povremenim sezonskim poslovima u poljoprivredi.

„Sukladno Zakonu o poticanju zapošljavanja, poslodavci koji obavljaju registriranu poljoprivrednu djelatnost ili su nositelji obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva evidentiranog u odgovarajućem upisniku, mogu bez zapreke, sa sezonskim radnikom u poljoprivredi sklapati Ugovor o radu za obavljanje privremenih, odnosno povremenih sezonskih poslova u poljoprivredi, predajom i prihvatom vrijednosnog kupona, i za obavljanje sezonskih poslova u poljoprivredi koji se odnose na prodaju sezonski sakupljenog, ulovljenog ili proizvedenog uroda, proizvoda ili kulture“, stoji u objavi Ministarstva.

U skladu s tim, vlasnici OPG-ova mogu sustavom vrijednosnih kupona angažirati radnike koji će prodavati njihove proizvode. Na taj način radnici mogu biti angažirani maksimalno 90 dana godišnje, prema potrebama poslodavaca. Inače, knjižice „Ugovor o radu“ mogu se kupiti u Narodnim novinama, a vrijednosni kuponi koji ove godine koštaju 20,38 HRK mogu se kupiti u svim poslovnicama FINA-e.

Tijekom prošle godine oko 3300 poslodavaca kupilo je 325.295 vrijednosnih kupona koje je koristilo 62.625 osoba.

Foto: RGBStock.com


Izvori

poslovni.hr


Tagovi

Sezonsko zapošljavanje Vrijednosni kuponi

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]