Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Virus stop
  • 01.04.2020. 12:25
  • Osječko-baranjska, Podgorač

Hvaljenu šljivovicu Goran Đanić pretvara u dezinfekcijsko sredstvo

Cilj nam je da barem jedan dio firme pokušamo spasiti od ove loše ekonomske situacije koja je pogodila cijeli svijet, kaže Goran Đanić, poznati proizvođač rakije i likera.

Foto: Printscreen/youtube
  • 972
  • 195
  • 0

Trenutna situacija oko pandemije koronavirusa utjecala je na cijelu Hrvatsku pa tako i na najvećeg slavonskog proizvođača šljivovice i likera koji se odmah prilagodio novonastaloj situaciji. 

Tvrtka Đanić rakije i likeri iz Podgorača odlučila je zaustaviti svoju proizvodnju, distribuciji i prodaju i prijeći na drugi biznis. Naime, u nedostatku dezinfekcijskih sredstava odlučili su svoju šljivovicu i likere redestilirati u ovaj trenutno najviše traženi proizvod. 

Pozvali frizere, konobare i sve nezaposlene da posao nađu u poljoprivredi

"Prije 20-tak dana morali smo raspustiti cijelu firmu jer jednostavno više nismo imali kome prodavati svoje proizvode. Naša šljivovica je čekala otpremu do vrhunskih restorana i hotela na Jadranu, ali zbog trenutne situacije to smo sve morali obustaviti“, rekao je Osječkoj televiziji Goran Đanić, vlasnik novonastale tvrtke Viro Stop.

Sredstva su na bazi visoko postotnog alkohola i eterničnog ulja

Od 30 radnika koje su imali zaposlene u tvrtki, vratili su njih pet kako bi pokrenuli cijeli proces, a dnevno mogu proizvesti otprilike 2.500 do 3.000 litara. Trenutno proizvode pakiraju u boce, kanistere i u male šprice, a planiraju i u bačve za velike firme. 

Virus stop proizvodi, kako su ih nazvali, čine samo prirodni sastojci, visoko postotni alkohol te mineralizirana voda i eterično ulje naranče, a namijenjena su za dezinfekciju ruku i radnih površina.

Kako spriječiti zarazu koronavirusom, postupci prilikom ulaska i izlaska iz kuće

Procedura oko otvaranja zahtijevala je i prilagodbu pravilima nadležnih tijela. "Čim smo se odlučili za taj potez krenuli smo u registraciju obrta, izvadili na carini dozvole i krenuli s proizvodnjom. U početku smo imali problema s trošarinom, ali je i to riješeno. Trenutno radimo s minusom, ali bolje i to nego da nam je sav trud propao“, ističe Goran.

"Cilj nam je da barem jedan dio firme pokušamo spasiti od ove loše ekonomske situacije koja je pogodila cijeli svijet“, zaključuje ovaj inovativni proizvođač.

Više o ovoj inovaciji možete pogledati u videu: 


Tagovi

Šljivovica Dezinfekcijsko sredstvo Tvrtka Đanić rakije i likeri Virus stop Redestilacija


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com