Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agrokor
  • 03.08.2017. 08:55

H.U.P.: Agrokor ucjenjuje dobavljače!

"Agrokor ucjenjuje dobavljače robe i usluga prema kojima ima stara dugovanja na način da im isplatu istih uvjetuje novim nezakonitim financiranjem Agrokora", tvrde u Hrvatskoj udruzi poljoprivrednika.

Foto: Pixsell/Jurica Galoić
  • 1.889
  • 100
  • 0

Izvanrednoj upravi Agrokora mogle bi stići tužbe. Najavili su to iz Hrvatske udruge poljoprivrednika (H.U.P.) koji su poziv Agrokora dobavljačima na davanje izjave o namjeri sudjelovanja u financiranju uz isporuku robe odnosno pružanje usluga u vrijednosti do najviše 50.000.000 eura ocijenili nezakonitim i diskriminirajućim.

Naime, tzv. rollup model, dodaju, krši zakon lex Agrokor i zakon europske unije jer favorizira određene dobavljače.

"Unatoč činjenici da ovakav model kreditiranja (tzv. roll-up) nije dozvoljen Zakonom o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja izvanredni povjerenik svojim Pozivom ucjenjuje dobavljače robe i usluga prema kojima Agrokor ima stara dugovanja na način da im isplatu istih uvjetuje novim nezakonitim financiranjem Agrokora", stoji između ostalog u priopćenju H.U.P.a.

S druge strane, iz Agrokora navode da je roll up model zakonit. Izjavu dobavljači trebaju potpisati do 25. kolovoza u 17 sati. .

Podsjećamo, privremeno vjerovničko vijeće donijelo je odluku i započelo s isplatama punog iznosa starog duga Agrokorovih kompanija OPG-ovima, obrtima i mikro dobavljačima. Riječ je o više od 2.100 dobavljača u ukupnom iznosu do 132 milijuna kuna. Isplata bi trebala biti završena do kraja kolovoza.

Foto: Pixsell/Jurica Galoić


Tagovi

Agrokor Udruga hrvatskih poljoprivrednika Tužba


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]