Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • HUMP Agro
  • 24.11.2014. 16:50

HUMP Agro najavio velike planove za 2015. godinu

Predstavnici HUMP Agro-a sastali su se s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom te iznijeli program aktivnosti Udruge za 2015. godinu

  • 1.591
  • 80
  • 0

Predstavnici Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika AGRO (HUMP AGRO) sastali su se danas, 24. studenog 2014. godine s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom. Predsjednik Udruge Jan Marinac i član NO-a Vedran Marić iznijeli su program aktivnosti Udruge za 2015. godinu te planove za pokretanje proizvođačke organizacije mladih poljoprivrednika.

Iduća godina u znaku educiranja mladih poljoprivrednika

HUMP AGRO iduću godinu namjerava posvetiti projektima educiranja mladih poljoprivrednika diljem Hrvatske kako bi se što bolje uključili u izradu projekta iz Programa za ruralni razvoj te iskoristili mogućnosti koje im se nude kroz novi model poticaja koji na snagu stupa od 1. siječnja 2015. godine.

Pokretanje znaka – Proizvodi člana HUMP-a

Osim edukacije, HUMP AGRO već radi na aktivnostima osnivanja prve proizvođačke organizacije mladih poljoprivrednika (za sektore ratarstva, voćarstva i povrtlarstva) u čemu očekuje pomoć i savjetodavnu ulogu stručnjaka Ministarstva poljoprivrede. U planu je i registracija i pokretanje znaka - Proizvodi člana Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika, koji bi se stavljao na proizvode članova Udruge, te bi na tržištu bio prepoznatljiv i dao dodatnu vrijednost te jamčio potrošačima kako je u taj proizvod utkano znanje i iskustvo mladih poljoprivrednika. U HUMP-u su uvjereni kako će ovaj znak biti prepoznat i dobro prihvaćen na tržištu koje želi kupovati domaći proizvod proizveden na farmama mladih poljoprivrednika.

Uskoro i Agrovodič za mlade poljoprivrednike

U idućoj godini HUMP namjerava otvoriti 4 regionalna ureda kako bi se mladi poljoprivrednici mogli informirati, a planu je i jače povezivanje sa Savjetodavnom službom na terenu. Osim toga, u planu je i izdavanje Agrovodiča za mlade poljoprivrednike.

Najava prvih "Dana mladih poljoprivrednika"

Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Bjelovarskog sajma, tijekom održavanja Proljetnog bjelovarskog sajma, trebali bi biti održani i prvi "Dani mladih poljoprivrednika", na kojem bi HUMP AGRO, kao nositelj Projekta, na vlastitom štandu organizirao niz radionica, okruglih stolova i edukativnih seminara za mlade poljoprivrednike.

"Iduća godina od izuzetne je važnost za hrvatsku poljoprivredu jer nam se otvaraju brojne mogućnosti, posebice za mlade poljoprivrednike, zbog kojih smatramo da je uključivanje mladih najveći prioritet. Na sastanku sa Vašim članovima ovoga ljeta prepoznali smo snagu koju Vaša Udruga ima, zbog čega ćemo predstavnike Udruge uključiti u sve aktivnosti Ministarstva koje se tiču edukacije, informiranja i zajedničkih projekata koji su važni za mlade poljoprivrednike. Poljoprivrednici će biti nova pokretačka snaga hrvatske poljoprivrede, zbog čega ćete od nas imati podršku", izjavio je ministar Tihomir Jakovina na sastanku.

"Temeljem susreta premijera Zorana Milanovića i ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine s našim članovima tijekom ljeta na Kunjevcima, izradili smo plan aktivnost kako bismo potaknuli mlade ljude da nam se pridruže. Današnji sastanak nastavak je dobre suradnje sa Ministarstvom u kojem je prepoznat interes mladih poljoprivrednika te naša želja i volja da se poljoprivreda u Hrvatskoj u budućnost odvija po EU standardima i s novom vizijom", izjavio je Jan Marinac.

"Drago bi nam bilo kada bi premijer i ministar ponovo bili s nama na nekom od idućih naših sastanaka ili da nas zajedno obiđu tijekom Proljetnog sajma u Bjelovaru", dodao je Vedran Marić.

Jan Marinac na kraju je još istaknuo: "HUMP AGRO nedavno je pokrenuo svoju internetsku stranicu preko koje želi svojim sadašnjim i budućim članovima davati što više informacija vezano za dva stupa ZPP – novi model poticaja i Program za ruralni razvoj. Želja nam je da postanemo servis mladim poljoprivrednicima, te organiziramo edukacije i pomažemo mladima da se uključuju u programe koji se nude iz ova dva fonda."


Tagovi

HUMP Agro Hrvatska udruga mladih poljoprivrednika Tihomir Jakovina Jan Marinac Vedran Marić Educiranje mladih poljoprivrednika Ruralni razvoj Prizvodi člana HUMP-a Agrovodič za mlade poljoprivrednike Savjetodavna služba Dani mladih poljoprivredn


Partner

HUMP Agro

Zagreb, Hrvatska
e-mail: info@hump.hr web: http://www.hump.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sretan Uskrs!