Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izbori 2016
  • 04.09.2016. 13:30

HSS priklonjen velikim sustavima, HDZ za OPG?

HSS okreće ploču i favorizira velike sustave, a HDZ male OPG-ove?

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
  • 5.151
  • 282
  • 0

U posljednjem televizijskom sučeljavanju nekadašnjih koalicijskih partnera HDZ-a i HSS -a na RTL televiziji, kandidatkinja Narodne koalicije Ana-Marija Petin iz HSS-a suprotno svim dosadašnjim HSS-ovim objavama vezanim uz OPG, iznijela je stav Koalicije da temelj hrvatske poljoprivrede ne treba više bazirati samo na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, već da treba postojati uzajamna suradnja s velikim sustavima, piše Maxportal.

Rekla je i da OPG-ovci koji se ne žele udruživati u ovom trenutku nisu konkurentni te se na njih ne treba oslanjati u smislu održive poljoprivrede i konkurentnosti na tržištu.

Zamjena uloga

Bez poreza i komasacije, zemlju onome tko obrađuje

HDZ-ov kandidat Tugomir Majdak naglasio je, da kao i u razvijenom zemljama tako i u RH, OPG je bio i ostao temelj razvoja održive poljoprivredne proizvodnje u Republici Hrvatskoj, koji je generator razvoja u ruralnim sredinama.

Također, mišljenja je i da OPG treba pomoći poreznim rasterećenjima pri nabavi repromaterijala te dodatnim naporima vezanim uz udruživanje u proizvođačke organizacije, osnivanje Centara kompetencije koji će na lokalnoj razini biti spona između znanosti i OPG.

Jakovine puna usta

Petin: OPG ćemo izvući iz zakonskog vakuuma

I dalje se ističu katastrofalni postupci bivšeg ministra Jakovine gdje Narodna koalicija (a gdje je SDP najveći partner) apsurdno proziva samu sebe vezano uz Program ruralnog razvoja koji prema njihovom mišljenju nije pravilno "isposlovan".

Narodna koalicija traži izmjenu Pravilnika te proziva samu sebe vezano uz kriterije koji su u suprotnosti s pravilima EU.

Demantij Hrvatske seljačke stranke

"Hrvatska seljačka stranka (HSS), u skladu s odredbama čl. 40. Zakona o medijima (NN 59/04, 84/11, 81/13), zahtijeva objavu ispravka objavljenih informacija u članaku naslova "HSS priklonjen velikim sustavima, HDZ za OPG?" autorice Ivane Nađ kojeg je Agroklub objavio 04. rujna 2016. godine.

U skladu s čl. 41. Zakona o medijima zahtjevamo da ovaj ispravak bude objavljen bez promjena i dopuna i to na isti ili istovrijedan način kako je Agroklub prvotno objavio gore navedeni članak", javljaju iz HSS-a.

Netočno je da HSS zastupa stav o suradnji između velikih sustava i OPG-a

"U potpunosti odbacujemo tvrdnje navedene u članku koje se odnose na stav HSS-a i Narodne koalicije o važnosti Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Navodi da je "u posljednjem televizijskom sučeljavanju nekadašnjih koalicijskih partnera HDZ-a i HSS -a na RTL televiziji, kandidatkinja Narodne koalicije Ana-Marija Petin iz HSS-a suprotno svim dosadašnjim HSS-ovim objavama vezanim uz OPG, iznijela stav Koalicije da temelj hrvatske poljoprivrede ne treba više bazirati samo na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, već da treba postojati uzajamna suradnja s velikim sustavima te da OPG-ovci koji se ne žele udruživati u ovom trenutku nisu konkurentni te se na njih ne treba oslanjati u smislu održive poljoprivrede i konkurentnosti na tržištu" su netočni i potpuno lažni", ističu iz HSS-a.

OPG je temelj razvoja, a nekonkurentan je zbog neudruživanja!

"Točno je i istinito da je u navedenom televizijskom sučeljavanju Ana-Marija Petin ponovila poznati stav HSS-a i Narodne koalicije da je opstanak Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava temelj razvoja hrvatske poljoprivrede i naglasila da OPG-ima treba pomoći jer se posljednjih godina nisu uspješno udruživali u proizvodne zadruge što je, među ostalim, razlog nekonkurentnosti proizvoda OPG-a."

Zbog štete koju objava navedenog članka u tijeku predizborne kampanje može prouzročiti Hrvatskoj seljačkoj stranci, Narodnoj koaliciji i Ani-Mariji Petin, zahtijevamo objavu ovog ispravka u cijelosti bez promjena i dopuna, na istom mjestu na kojemu je prvotno objavljen navedeni članak."

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL


Tagovi

HSS HDZ Tugomir Majdak


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P