Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prodaja sela
  • 13.08.2016. 15:00

Hrvatsko selo na prodaju! Cijena - prava sitnica!

Kako se kreću cijene sela na tržištu nekretnina?

Foto: pixabay.com
  • 8.929
  • 411
  • 0

Poljoprivrednik iz Vetova Željko Strapač nedavno je u Požeštini kupio cijelo selo. Za njega je izdvojio tek nekoliko milijuna kuna te u tako proširio svoju proizvodnju, piše Glas Slavonije. Taj požeško-slavonski mljekar s velikim imanjem koji uzgaja 280 muznih krava, a proizvodi na 240 hektara, kupio je selo Ozdakovice u općini Velika i napravio pašnjake i oranice. No, nije ni prvi ni zadnji.

Prije nekoliko godina na tržištu je bilo i istarsko napušteno selo Benčići, jedinstveno po tome što se za cijenu od 5,5 milijuna eura u paketu prodavalo doslovce sve - od seoskih nekretnina, starih istarskih kuća i 100 hektara zemljišta koje ih okružuje. Ni to nije jedino, ali je bilo najskuplje. Danas na oglasu na Njuškalu stoji da se još uvijek prodaju starine iz sela pa pretpostavljamo da su vlasnici odlučili prodavati selo "komad po komad".

U Istri je, za one plićeg džepa, na prodaju i ruševno selo nedaleko Labina, i to za samo 100.000 eura, idealno za razvijanje seoskog turizma.

Foto: pixabay.com


Tagovi

Prodaja sela Napuštanje sela


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]