Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Innova
  • 18.11.2013. 14:30

Hrvatskim inovatorima osam medalja

U konkurenciji 600 inovatora iz 27 zemalja, osam predstavljenih hrvatskih inovatora osvojilo je svih osam medalja na prestižnom sajmu inovacija Innova 2013. održanom u Bruxellesu

  • 412
  • 37
  • 0

Hrvatski inovatori osvojili su četiri zlata, tri srebra, jednu broncu i tri posebna priznanja na prestižnom međunarodnom sajmu inovacija, tehnologija i novih proizvoda Innova održanom u Bruxellesu.

U organizaciji Udruge inovatora Hrvatske uz suorganizaciju Hrvatske zajednice tehničke kulture i Hrvatske gospodarske komore na sajmu se predstavilo osam inovatora i svih osam nagrađeno je s osam najprestižnijih nagrada sajma i to u konkurenciji od 27 zemalja, 459 izlagača i 600 inovatora. Riječ je domaćim inovatorima koji u Hrvatskoj upravo zahvaljujući svojim inovacijama zapošljavaju oko 1000 ljudi.

Zlatnu medalju osvojili su tako Đuro Horvat iz tvrtke Tehnix s Bioreaktorskim postrojenjem za pročišćavanje otpadnih voda, Zvonimir Viduka iz tvrtke Altpro za Eterik, jedinstveni sustav za preradu aromatičnog bilja, zagrebački obrt Čista zona za ekološki sustav zaštite pčela te inovator i poljoprivrednik Vlado Moulis za jedinstveni vretenasti sustav uzgoja lješnjaka.

Srebrne medalje sinoć su uručene i karlovačkim inovatorima Matiji Volneru, za Prostirku za papkare i postupke njene proizvodnje i recikliranje u kompost te Ivanu Mikšiću za Kondenzacijsku parnu turbinu s reguliranim oduzimanjem pare kao i Bernardi Cecelj iz tvrtke Bernarda za Inovativni madrac Thermocare, dok je brončanu medalju dobio Ivan Bračić iz tvrtke PIP za Propocijan kapsule.

„Očekivali smo nagrade, no da će svih osam predstavljenih hrvatskih inovacija u jakoj međunarodnoj konkurenciji osvojiti medalje je rezultat i izvan naših očekivanja koji još jednom pokazuje koliko imamo kvalitetne inovatore i inovacije koje možemo i moramo predstaviti svijetu“, komentirao je Vojislav Raušević, glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske.

Pored ovih nagrada u Bruxellesu je dodijeljeno i 16 posebnih odlikovanja za doprinos razvoju inovatorstva, inovacijskog poduzetništva i poticanje inovacijske kulture u zemlji. Među odlikovanima iz cijelog svijeta su ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras te direktorica Sektora za industriju pri HGK Zoja Crnečki. Dodijeljeno im je odlikovanje oficira inovatorstva, dok je odlikovanje viteza inovatorstva uručeno najproduktivnijem hrvatskom inovatoru Damiru Remenaru iz Iloka.


Tagovi

Hrvatski inovatori Međunarodni sajam inovacija Innova Bruxelles Belgija Gordan Maras

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer