• MORH
  • 15.03.2018. 09:10

Hrvatski vojnici spasili vozača traktora od utapanja!

Svaka čast pripadnicima 3. satnije bojne Tigrovi!

Foto: MORH
  • 2.498
  • 358
  • 0

Hrvatski vojnici spasili su vozača traktora od utapanja! Naime, kako navode iz MORH-a, prilikom izviđanja terena u selu Stari Brod u okolici Letovanića, u srijedu, 14. ožujka 2018. godine tri pripadnika 3. satnije bojne Tigrovi Hrvatske kopnene vojske spasila su vozača traktora, koji je uslijed velike količine vode izgubio nadzor nad vozilom i potonuo. Hrvatski vojnici izvukli su vozača iz kabine traktora koji je potpuno potonuo i spasili ga od utapanja.

Zapovjednik 3. mehanizirane satnije bojne Tigrovi Tihomir Kastmiler koji zapovijeda Protupoplavnim namjenski organiziranim snagama u Letovaniću istaknuo je: "Imali smo pravovremenu reakciju, skupnik Agim Herjavec i vojnici Marin Matijak i Marko Marenjak odmah su uskočili u pomoć vozaču i spasili ga od utapanja. Hrvatska vojska uvijek je spremna pomoći svom narodu, a ovdje u Letovaniću radimo na izradi zečjih nasipa te punjenju vreća s pijeskom i pružanju potpore civilnom stanovništvu u suradnji sa Državnom upravom za zaštitu i spašavanje".

U poplavom ugroženom području u pomoći lokalnom stanovništvu u Letovaniću trenutno je, kažu, angažirano 73 pripadnika Hrvatske vojske.

Kako vojnici pomažu stanovnicima ugroženima od poplave, pogledajte u videu Ministarstva obrane: 


Tagovi

MORH Vozač Vojnici Utapanje Traktor


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Berač može biti opasan i kad nije u pogonu... pazite se ljudi :)