Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Klaster poljomehanizacije
  • 03.05.2016. 18:30

Hrvatski klasteri ambasadori Europske komisije

Europska komisija prepoznala napore naših poljomehanizatora.

  • 740
  • 35
  • 0

Hrvatski klasteri postali su ambasadori Europske komisije. Bar ako je to suditi prema Hrvatskom klasteru poljomehanizacije čiji je rad, odnosno napore koje čini po pitanju okrupnjavanja i povećanja konkurentnosti, prepoznala i Europa, tj. Europska komisija, piše Glas Slavonije.

Naime, o rezultatima Hrvatskog klastera poljomehanizacije, ali i perspektivama klasterskog udruživanja direktor tog klastera Željko Erkapić, na poziv Europske komisije, govorio je na dvije TAIEX-ove međunarodne radionice, u ožujku u Beogradu i u travnju, u Tirani.

Okupljanje ponude hrvatskih poljomehanizatora

Klaster poljomehanizacije osnovan je 2009. godine i od tada je okrupnio ponudu hrvatskih proizvođača poljoprivredne mehanizacije te su tako postali prepoznatljivi i na svjetskim sajmovima. Hrvatski klaster poljomehanizacije u domaćim okvirima dva je puta (2011. i 2015. godine) bio nagrađivan kao najbolji klaster, a Željko Erkapić kao najbolji klaster menadžer.

Vezano za nastup u Srbiji i Albaniji, Erkapić kaže: "Obje radionice mogu se svesti pod zajednički nazivnik klasteri kao alat za povećanje konkurentnosti, odnosno njihova podrška u procesu povećanja konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva na europskoj razini".

Bila je to ujedno, kako dodaje, i prigoda da se prikaže gotovo desetogodišnje djelovanje najboljeg hrvatskog klastera, ali i prikažu iskustva u strukturiranju i organizaciji rada klastera i uz pomoć europskog novca kroz različite projekte.


Tagovi

Hrvatski klaster poljomehanizacije Željko Erkapić Europska komisija TAIEX


Autorica

Martina Gavran

Više [+]

Martina provodi promotivne aktivnosti i projekte SLinka i AgroKluba kroz marketing i segmet komuniciranja s javnosti. Sveučilišna je prvostupnica kulturologije, a trenutno pohađa diplomski studij Medijske kulture na Odjelu za kulturologiju.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P