Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potpisan sporazum
  • 20.06.2023. 15:30

Hrvatske i Slovačke šume potpisale Sporazum o suradnji u održivom gospodarenju šumama

Sporazum predstavlja snažan korak naprijed u jačanju partnerstva između dviju zemalja u cilju ostvarenja održivog gospodarenja šumskim resursima.

Foto: Hrvatske šume
  • 337
  • 40
  • 0

Danas je u Direkciji Hrvatskih šuma potpisan Sporazum o suradnji u području održivog gospodarenja šumama s Upravom Slovačkih šuma, čija je delegacija stigla u posjet Hrvatskoj.

Uzimajući u obzir prednosti i zajedničke interese koji bi mogli proizaći iz jačanja suradnje u području šumarstva, Hrvatske i Slovačke šume žele surađivati na temelju načela ravnopravnosti i obostrane koristi te će posebno fokusirati suradnju na područjima poput održivog korištenja prirodnih dobara i njihove zaštite, učinkovitog gospodarenja šumama i zaštite biološke raznolikosti, ublažavanja negativnih utjecaja klimatskih promjena, korištenja inovativnih tehnologija u šumarstvu te podizanja ekološke svijesti javnosti kroz niz edukacija, aktivnosti razmjene znanstvenih i tehničkih informacija o projektima na području šumarstva, organizacije zajedničkih radnih skupina, sastanaka, seminara i studijskih putovanja, kao pripremu i provedbu zajedničkih projekata.

Sporazum su potpisali Jan Marhefka, generalni direktor Slovačkih šuma i Nediljko Dujić, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma.

"Održivo gospodarenje šumama naša je zajednička misija i cilj koji ima ključnu ulogu u stvaranju društvene vrijednosti u Europi", izjavio je tom prigodom Nediljko Dujić, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma.

Kroz održivo gospodarenje šumama, kaže, čuvamo okoliš i stvaramo uvjete za zdrav život generacija koje dolaze, posebno u kontekstu klimatskih promjena i društveno-gospodarskog razvoja.

Prisutna je bila i ministrica poljoprivrede Marija Vučković koja je pohvalila održivo i prirodi blisko gospodarenje šumama u RH te dodala kako će ovaj Sporazum doprinijeti suradnji dviju država u području šumarstva, jer unatoč njihovim razlikama, postoje i brojne sličnosti na kojima će se temeljiti zajednički projekti.

Sporazum označava početak dugoročne suradnje između partnera, koja će aktivno promicati održivo gospodarenje šumama i doprinijeti društvu u Europi. Partneri su odlučni raditi zajedno kako bi ostvarili pozitivne promjene u šumskom sektoru i pridonijeli očuvanju naših dragocjenih šumskih resursa.


Tagovi

Sporazum Gospodarenje šumama Slovačke šume Hrvatske šume Nediljko Dujić Marija Vučković Jan Marhefka


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Hrvatske šume d.o.o.

Ulica kneza Branimira 1, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 4804 174, e-mail: darko.biscan@hrsume.hr web: http://www.hrsume.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U miholjačkom ataru