• Suradnja HGK
  • 26.02.2017. 09:00

Hrvati i Mađari surađuju u poljoprivredi

Potpisan je sporazum o suradnji između Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Osijek i Nacionalne poljoprivredne komore - Baranjske županijske organizacije iz Pečuha.

Foto: screenshot/youtube.com
  • 1.467
  • 160
  • 0

Hrvatska i Mađarska oduvijek imaju dobre trgovinske veze, a 2008. postignut je rekord robne razmjene težak oko 100 milijuna američkih dolara. Trenutno oko 200 tvrtki iz Osječko-baranjske županije surađuje sa mađarskim susjedima, a uskoro će se njihov broj i povećati.

Naime, potpisan je sporazum između Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Osijek i Nacionalne poljoprivredne komore - Baranjske županijske organizacije iz Pečuha.

Zoran Kovačević, predsjednik ŽK HGK Osijek, kaže kako je sporazum iz sfere poljoprivrede i prehrambene industrije. "Nakon niza godina suradnje procijenili smo da postoji potreba dati institucionalnu podršku."

Ovo je nastavak dosadašnje suradnje

Joszef Rittlinger, predsjednik Baranjske županijske organizacije iz Pečuha, ističe kako je ovaj sporazum nastavak dosadašnje suradnje, a sada suradnju prebacuju i na županijsku lokalnu razinu.

"Naše najznačajnije poljoprivredne tvrtke već vrlo intenzivno surađuju na području Mađarske, u proizvodnji šećerne repe, suncokreta, zajedničke aktivnosti na sjemenskoj proizvodnji, izvoz stočne hrane, uvoz žive stoke i tako dalje", rekao je Kovačević.

Trenutno čak 200 tvrtki iz Osječko-baranjske županije surađuje s mađarskim susjedima, a uskoro će se njihov broj zahvaljujući formaliziranju suradnje, i dodatno povećati.

Foto: screenshot/youtube.com


Tagovi

Hrvatska Mađarska Pečuh Suradnja Sporazum HGK Trgovinske veze


Autorica

Karolina Tušek

Karolina Tušek

Karolina je magistrica agroekonomike sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savjete dijeli i sa čitateljima Agrokluba!


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi