Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sastanak članova HPK i MP
  • 24.05.2014. 15:30

HPK: Poticaje hitno isplatiti, a štetu nadoknaditi!

Predsjednik HPK Mato Brlošić naglasio je da će članovi HPK i dalje slati stočnu hranu potrebitima te bi u narednom razdoblju bilo dobro da država, osim financijske pomoći, sklopi ugovore s velikim proizvođačima stočne hrane i na taj način pomogne poljoprivrednicima!

Foto: depositphotos.com
  • 1.611
  • 214
  • 0

Jučer je održan sastanak članova Upravnog odbora HPK i Ministarstva poljoprivrede. Sastanku su prisustvovali predsjednik HPK Mato Brlošić, Željko Mihelić, Antun Vrakić, Zvonimir Širjan, Zlatko Vuković, Darko Juzbašić i Marko Dražetić. Sastanak je sazvan zbog nastavka humanitarne pomoći poljoprivrednim proizvođačima istočne Slavonije. Članovi HPK su od početka teških poplava otvorili svoja imanja za stoku, poslali kamione za prijevoz stoke i stočne hrane te stočnu hranu. Na sastanku je naglašeno da je velika potreba za žitaricama i koncentriranom hranom stoga su članovi Upravnog odbora HPK osigurali dodatnih 100 tona žitarica i koncentrirane hrane koja će u daljnjih tjedan dana poslati u selo Nijemci, mjesto ispostave žitarica i koncentrirane hrane. Veterinarska i Savjetodavna služba zajednički će na terenu pratiti stanja životinja i potrebne količine hrane, a Županija će koordinirati lokacije ispostave hrane.

Predsjednik Mato Brlošić naglasio je da će članovi HPK i dalje slati stočnu hranu potrebitima, te bi u narednom razdoblju bilo dobro da država, osim financijske pomoći sklopi ugovore s velikim proizvođačima stočne hrane i na taj način pomogne proizvođačima. Također, još jednom je predložio izradu izvanrednog pravnog akta koji će omogućiti naknadu štete samo onim proizvođačima koji su iz poplavljenih područja. Nadalje, predložio je što hitniju isplatu poticaja za 2013. godinu kako bi se na najbrži način pomoglo proizvođačima poplavljenih područja. Svi su se složili da dolazi teško razdoblje jer su proizvođači izgubili sve te da će osigurati rješenja kako poljoprivredni proizvođači iz poplavljenih područja u narednim mjesecima ne bi ostali bez potrebnih donacija i pomoći

Ministarstvo poljoprivrede je također osiguralo dovoljne količine hrane za ishranu životinja sa poplavljenih područja za idućih nekoliko dana. Slijedećeg tjedna Ministarstvo će sklopiti dodatne ugovore sa proizvođačima stočne hrane za daljnju isporuku stočne hrane do okončanja trenutnog stanja.

Foto: depositphotos.com


Tagovi

HPK Stočna hrana Isplata poticaja Izvanredni pravni akt Žitarice Koncentrirana hrana Matija Brlošić Željko Mihelić Antun Vrakić Zvonimir Širjan Zlatko Vuković Darko Juzbašić Marko Dražetić Nijemci Isplata Poticaji Pomoć Poplavljena po


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."