Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Incident
  • 08.09.2022. 17:30

Hoće li ravnatelja Agencije za plaćanja incident koštati funkcije?

Događaj ispituje i policija, a evo što kaže Ministarstvo poljoprivrede i sam Antun Vujić.

Foto: Agroklub
  • 2.482
  • 224
  • 0

Razmišlja li se o smjeni ravnatelja Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Antuna Vujića, zbog incidenta u kojem je sudjelovao, upitali smo Ministarstvo poljoprivrede. 

Naime, on je u noći 2. rujna, nakon posjete sajmu poljoprivrede u Virovitici, snažnim udarcem oboren na tlo, nakon čega mu je pružena liječnička pomoć, a pozvana je i policija. Razlog napada, prenijeli su mediji, bio je taj što je u alkoholiziranom stanju navodno za stražnjicu uhvatio posjetiteljicu sajma, nakon čega ga je njezin suprug udario šakom i oborio na pod.

Vujić je međutim takve navode opovrgnuo. Sudjelovao je, kaže, u incidentu koji nije izazvao, niti se neprimjereno ili nedolično ponašao prema bilo kome od prisutnih. 

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković, kako je rekla novinarima nakon sjednice Vlade, zatražila je i dobila očitovanje od ravnatelja koji je iznio okolnosti te potvrdio da nije bilo nedoličnog ponašanja te da je gurnut s leđa. S obzirom na kontradiktornost prikupljenih informacija, okolnosti utvrđuju nadležna tijela, kazala je.

Nakon rezultata istrage više će informacija imati i Ministarstvo, koje u odgovoru na naš upit navodi "U odnosu na ovaj događaj postupa policija te će o navedenom, nakon što se prikupe sve relevantne činjenice i podaci, Upravno vijeće Agencije žurno raspravljati te poduzeti eventualne daljnje radnje".

"Medijski natpisi o ovom događaju su netočni i zlonamjerni. Istina je da me je meni nepoznata osoba udarila, iz meni nepoznatih razloga, da sam završio na hitnoj, ali na sreću nisam ozlijeđen, iako se na slikama objavljenim u nekim medijima vidi da sam ostao bez svijesti, te sam bio žrtva, a ne netko tko je izazvao incident", odgovorio nam je i sam ravnatelj. 

Podsjetimo, Antun Vujić na čelo APPRRR-a imenovan je 31. prosinca 2020. nakon odlaska Matilde Copić. 

Funkciju je počeo obavljati 2. siječnja 2021. godine. Ovaj 53-godišnji diplomirani inženjer poljoprivrede, prije toga je četiri godine bio zamjenik ravnatelja APPRRR, a prethodno je, sedam godina vodio podružnicu Agencije za plaćanja u Virovitičko-podravskoj županiji. Ranije je bio i pomoćnik predstojnika Ureda državne uprave u toj županiji.


Tagovi

APPRRR Ravnatelj Antun Vujić Incident


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.