Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hrvatski lovački savez
  • 16.04.2020. 12:40

HLS: Dopušten je pojedinačan lov u svrhu zaštite poljoprivrednih dobara

Odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite dopušten je pojedinačan lov u svrhu zaštite poljoprivrednih dobara i provođenje lovnih aktivnosti, javljaju iz Hrvatskog lovačkog saveza.

Foto: JumpStory
  • 865
  • 268
  • 0

Dopušten je pojedinačan lov u svrhu zaštite poljoprivrednih dobara i provođenje lovnih aktivnosti, objavio je Hrvatski lovački savez

Naime, HLS je uputio dopis Nacionalnom stožeru civilne zaštite u kojemu moli da se, u okviru mjera koje se poduzimaju u vezi bolesti COVID-19, dozvoli provedba lovnih aktivnosti (nadzor i čuvanje lovišta, hranjenje divljači u lovištima, lov) uz pridržavanje mjera socijalnog distanciranja.

"Sukladno Zakonu o lovstvu u razdoblju do 01.10. svake godine dopušten je samo pojedinačni lov te provođenjem takvog načina lova ne dolazi do okupljanja osoba niti međusobnog kontakta lovaca. Pojedinačni lov je način lova kada lovac (pojedinac) lovi sa čeke (izdvojenog lovnog mjesta) na kojoj boravi određeno vrijeme i to isključivo sam, bez prisutnosti drugih lovaca ili osoba. Dopuštenje za lov mu izdaje lovnik za točno mjesto lova (čeke) koja je označena brojem i smještena uz rubove poljoprivrednih površina ili šuma.

Onemogućavanje provedbe aktivnosti lova, prvenstveno hranjenja divljači i lova, uz smanjenu aktivnost kretanja građana, za posljedicu će imati pojavu divljači u naseljenim područjima, što će izazivati strah kod građana te uzrokovati štete u poljoprivredi", stoji između ostalog u dopisu. 

Jučer su, pak, zaprimili odgovor da je Stožer suglasan sa prijedlozima HLS-a u dijelu koji se odnosi na pojedinačan lov u svrhu zaštite poljoprivrednih dobara i provođenje lovnih aktivnosti (nadzor i čuvanje lovišta, hranjenje divljači u lovištima) uz strogo pridržavanje mjera socijalnog distanciranja i samozaštitnog ponašanja po preporukama HZJZ o osobnoj higijeni.

"I dalje molimo da se ponašate svjesno i odgovorno, da čuvate svoje najbliže i obitelji te poštujte i budite u tijeku s odlukama i mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite dok čuvate i vodite brigu o našem nacionalnom blagu divljači", stoji u dopisu poslanom županijskim lovačkim savezima, a kojeg potpisuje predsjednik HLS-a Đuro Dečak


Tagovi

Hrvatski lovački savez Koronavirus Lov Nacionalni stožer


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo