Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Petrokemija
  • 09.09.2013.

Hitna privatizacija Petrokemije

Nakon uspješno provedene dokapitalizacije Petrokemije, u kojoj su sudjelovali država i mirovinski fondovi, i postavljanja novog šefa Uprave Dragana Marčinka, slijedi hitna privatizacija kutinske tvrtke, najavio je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak gostujući na Hrvatskom radiju

Foto: RGBStock.com
  • 427
  • 40
  • 0

"U privatizaciju Petrokemije treba ići hitno, što prije to bolje. U ovoj fazi koja počinje već sutra, uprava je dobila nalog od nadzornog odbora da krene u izbor savjetnika za privatizacijski postupak i to će biti vrlo brzo gotovo", najavio je ministar Ivan Vrdoljak gostujući na Hrvatskom radiju.

Podsjetio je da je Vlada zajedno s mirovinskim fondovima koji su sudjelovali u dokapitalizaciji kutinske tvrtke Petrokemija, donijela odluku da se ide u privatizaciju, s time da će država ostati vlasnik udjela od 25 posto.

Ministar se pohvalio kako je odluka o privatizaciji dobro iskomunicirana sa sindikatima, "S ljudima samo treba razgovarati. Iako nema sredstava u proračunu, pronašli smo ih za dokapitalizaciju i očito su sindikati to shvatili kao dobru poruku, vjeruju nam da imamo dobre namjere".

Na pitanje novinarke tportal.hr-a, o tome tko bi mogao preuzeti Petrokemiju, i hoće li to biti Rusi, Vrdoljak je odgovorio kako očekuje strateškog partnera iz Europe te da je nelogično da dolaze investitori s drugih kontinenata koji ne poznaju naše tržište. Isto tako, rijetko u petrokemijski biznis ulazi netko to sam nije u toj branši.

"Logično bi bilo da se na pregovorima oko Petrokemije pojave Borealis, Agofert, zatim neke ruske tvrtke, i možda i norveška Yara", kazao je. Ovaj bi tjedan trebao biti poslan poziv dioničarima za sudjelovanje u dokapitalizaciji. Mirovinci su spremni izdvojiti 200 milijuna kuna.

Foto: RGBStock.com


Tagovi

Petrokemija Ivan Vrdoljak Privatizacija Yara Sindikati


Partner

Petrokemija d.d. tvornica gnojiva

Aleja Vukovar 4, 44320 Kutina, Hrvatska
e-mail: prodaja@petrokemija.hr web: http://www.petrokemija.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]