Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Petrokemija
  • 09.09.2016. 19:00

HBOR kredit od 200 milijuna kuna za Petrokemiju

Tvornica gnojiva Petrokemija izvijestila je da je s HBOR-om potpisala ugovor o kreditu vrijednom 200 milijuna kuna.

Foto: AdinaVoicu/pixabay.com
  • 1.038
  • 53
  • 0

Tvornica gnojiva Petrokemija izvijestila je da je s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak (HBOR) potpisala ugovor o kreditu vrijednom 200 milijuna kuna, za što je suglasnost i državno jamstvo dobila na prošlotjednoj sjednici Vlade.

"Nastavno na Odluku Vlade RH o davanju suglasnosti društvu Petrokemija d.d. za kreditno zaduženje u visini 200 milijuna kuna, Petrokemija i HBOR potpisali su ugovor o kreditu. Kredit će biti korišten za provedbe restrukturiranja i financijske konsolidacije društva sukladno odlukama Vlade RH", izvještavaju iz Petrokemije.

Dijelom sredstava iz tog kredita Petrokemija bi trebala pokriti dugovanja koja ima prema Ini i Prvom plinarskom društvu (PPD), svojim dobavljačima plina, glavnog energenta za proizvodnju.

Gospodarski interes za državu

Ministar financija Zdravko Marić istaknuo je da financiranje Petrokemije kreditom HBOR-a predstavlja gospodarski interes za Hrvatsku, budući da je 79,85% dionica društva u državnom vlasništvu te se radi o društvu koje je glavni proizvođač mineralnih gnojiva u Hrvatskoj i značajan sudionik na regionalnom tržištu susjednih zemalja.

Time će se, ističe ministar Marić, otvoriti prostor za nastavak započetih aktivnosti i daljnje mjere financijske i poslovne konsolidacije kompanije u ovoj godini, kao i pripremu proljetne sjetve 2017. godine na kvalitetnijoj razini od ovogodišnje.

Istaknuo je i da se državnim jamstvom kutinskoj tvrtki omogućava financiranje s kamatnom stopom koja osigurava konkurentniju proizvodnju i prodaju te povrat kreditnih sredstava, s obzirom da se prošli put Petrokemija zadužila po stopi od 8 do 8,5%, a ovo će se zaduženje realizirati po dvostruko nižoj stopi.

Foto: AdinaVoicu/pixabay.com


Tagovi

Petrokemija Kredit HBOR Dugovanja


Partner

Petrokemija d.d. tvornica gnojiva

Aleja Vukovar 4, 44320 Kutina, Hrvatska
e-mail: prodaja@petrokemija.hr web: http://www.petrokemija.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije