Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Traktorske gume
  • 29.04.2023. 18:00

Gume nove generacije za laganu obradu i očuvanje zemljišta

Tvrtka BKT razvila je gume najnovije generacije koje smanjuju zbijanje, a samim tim i iscrpljivanje organskog sloja

Foto: BKT
  • 1.297
  • 89
  • 0

Vitalnu ulogu u korištenju poljoprivrednih strojeva i njihovom konačnom rezultatu imaju gume koje rad mehanizacije čine sigurnijim i udobnijim.

Očuvanje zemljišta

Kompanija BKT razvila je gume najnovije generacije koje smanjuju zbijanje, a samim tim i iscrpljivanje organskog sloja. To dovodi do bolje kvalitete usjeva i kvalitetnijih poljoprivrednih proizvoda za krajnjeg korisnika.

U skladu s trendom lagane obrade i očuvanja zemljišta, BKT je dizajnirao široku paletu proizvoda koji zadovoljavaju specifične potrebe i omogućavaju poljoprivrednicima da prevoze teže terete izbjegavajući zbijanje zemlje, poručuju u svom priopćenju. 

Podnose teška opterećenja

Njihove gume AGRIMAX FORCE pogodne su i za žetvu i za transport. Omogućavaju efikasnu i produktivnu obradu, čak i tvrdog zemljišta. Zahvaljujući tehnologiji, mogu podnijeti teška opterećenja uz niži pritisak u odnosu na standardnu gumu čime smanjuju zbijanje. Namijenjena je za traktore i kombajne velike snage i kako navode, omogućava odličnu vuču, izvanredna svojstva samočišćenja, nisku potrošnju goriva i ugodnu vožnju. Ponuda uključuje verziju IF 750/75 R 46 koja ima promjer od 2,30 m.

Posjetili smo BKT u Indiji, kako su postali globalni igrač u proizvodnji guma?

Tu je i AGRIMAX FORTIS koja ima karkasu ojačanu najlonom, odnosno okvir koji nosi opterećenje kada je napuhana. Osim odlične vučne sile i upravljanja, omogućava transport teških tereta čak i pri velikim brzinama do 65 km/h.

S polja na cestu 

Udobnošću u vožnji i prianjanjem može se pohvaliti AGRIMAX RT 855 koja ima svojstvo samočišćenja što omogućava brz prelazak s operacija na terenu, na vožnju cestom. Poručuju da je idealna za očuvanje produktivnosti usjeva.

IF guma RIB 713 je dizajnirana za sprječavanje zbijanja. U usporedbi sa standardnom, omogućava veću kontaktnu površinu na zemljištu uz niži pritisak napuhivanja i ravnomjernu distribuciju težine. Kućište s čeličnim remenom osigurava značajnu otpornost na probijanje, kao i zaštitu od oštećenja uzrokovanih strništem. Zahvaljujući svojoj "D" klasificiranoj brzini, može dostići onu od 65 km/h.

U asortimanu su i AGRIMAX RT 765, RT 857 i AGRIMAX RT 657 koje pružaju odličnu zaštitu od probijanja, posjekotina i strništa.


Tagovi

BKT gume Traktorske gume AGRIMAX FORCE AGRIMAX FORTIS AGRIMAX RT 855 IF guma RIB 713


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo