Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Rabljena mehanzacija
  • 27.10.2021. 07:30

"Groblje" kombajna pretvorio u unosan posao - posjeduje ih preko 350

Još 1974. John Manners je kupio svoj prvi rabljeni kombajn i to po cijeni novih guma. Od tada se počeo baviti prodajom polovnih dijelova. Njegova se kolekcija vidi i na Google karti.

Foto: Facebook/Manners Combine Parts
  • 5.162
  • 512
  • 0

Poljoprivrednik iz Engleske, John Manners, svoj je prvi kombajn Massey Ferguson MF 500 kupio još 1974. godine. Sada je njegova zbirka toliko velika da se lako može uočiti i na satelitskom prikazu Google karte.

U kolekciji ima preko 350 kombajna različitih marki i godišta, ali koji više nisu u pogonu. Međutim, nije riječ o kolekcionarskoj zbirci. Glavni je to izvor prihoda za ovog poduzetnog Engleza.

Nakon što mehanizacija stigne na njegovo imanje, ona se rastavlja i prodaje u dijelovima, ovisno o tome što poljoprivrednici traže. Tako se oni osim u Engleskoj prodaju u Litvu, Maleziju, Maroko, Cipar, Novi Zeland, Tajland, Francusku, a traženi su i u zemljama istočne Europe.

Vide se i na satelitskoj snimci (Foto: Printscreen/Google maps)

Kako bi uvijek imao dobru ponudu, ovaj 78-godišnjak iz Alnwicka često putuje ruralnim krajevima Velike Britanije i kupuje ove poljoprivredne strojeve za koje plaća od par stotina od čak nekoliko tisuća funti.

"Sve je započelo kada sam kombajn dobio po cijeni novih guma", otkrio je za dailymail rekavši da mu je tada na pamet sinula ideja da bi mogao kupiti polovni po nižoj cijeni, skinuti gume s njega i montirati ih na bager. "Potom je došao susjed koji je htio kupiti njegov motor i ugraditi ga u sustav za navodnjavanje", napomenuo je otkrivši kako je tada odlučio krenuti u poduzetničke vode.

Na imanju živi sa suprugom još od 1968. godine, a u radu mu pomažu sinovi Richard i Fraser koji su zaduženi za prodaju i distribuciju dijelova. Ova obiteljska tvrtka zove se Manners Combine Parts, a postala je najveća trgovina polovnim dijelovima za poljoprivredne strojeve u Velikoj Britaniji.


Tagovi

John Manners Kombajni Rabljeni Dijelovi Mehanizacija Prodaja


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.