Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • PDV
  • 30.09.2015. 15:40

Grčić najavio smanjenje PDV-a s 25 na 10 posto!

Grčić najavljuje smanjenje PDV-a na ključne poljoprivredne proizvode za 10 posto!

  • 731
  • 133
  • 0

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić u intervjuu za Soundset izjavio je kako će se uvođenjem košarice ključnih poljoprivrednih proizvoda smanjiti PDV sa sadašnjih 25 na međustopu od 10%.

"To će biti košarica proizvoda koji su u proizvodnom smislu konkurentni. Dodatnim poticajem, smanjivanjem PDV-a možemo ih još više učiniti konkurentnim i povećati poljoprivrednu proizvodnju u Hrvatskoj, supstituirati značajan dio uvoza poljoprivrednih proizvoda i povećati izvoz", najavio je Grčić.

Cilj je povećati konkurentnost i izvoz!

Unatoč nastojanjima Hrvatske poljoprivredne komore (HPK) kroz dugi niz godina da se PDV na poljoprivredne proizvode smanji, o tome se govori tek sada, pred izbore.

Samodostatnost domaće proizvodnje podupiru i HPK i Udruga Život

"Kao zakonski predstavnik poljoprivrednih proizvođača iskreno vjerujem kako Republika Hrvatska može postati jedna od najrazvijenijih zemalja u Europskoj uniji. Nebrojeno loših događanja koja su potresla poljoprivredni sektor ne daju nadu za takav uspjeh, ali možemo učiniti najbolje u okviru mogućnosti koje su nam na raspolaganju. Samodostatnost domaće proizvodnje hrane jedan je od preduvjeta za nacionalnu sigurnost svake države te bi unaprjeđenje poljoprivredne proizvodnje trebalo staviti kao jedan od najvažnijih prioriteta gospodarskog programa. Ono što je HPK govorila kroz dugo vrijeme, događa se tek sada", konstatira Matija Brlošić, predsjednik Komore. Ova je mjera podupirana i od strane Udruge Život koja je nekoliko puta uputila svoj apel za smanjenjem PDV-a na hranu i repromaterijal za primarnu poljoprivrednu proizvodnju Ministarstvu poljoprivrede.

Zanimljivo je da je smanjenje PDV-a mjera planirana i u krugovima HDZ-a.

I HDZ ima u planu smanjiti PDV na hranu

Iz HDZ-a su još u lipnju najavili smanjenje PDV-a na hranu na 10% ako osvoje vlast na slijedećim parlamentarnim izborima. HDZ-ova zastupnica u Europarlamentu, Ivana Maletić najavila je kako su dječje potrepštine uz hranu, turističke i ugostiteljske usluge, definitivno broj jedan za najnižu stopu PDV-a. Međutim, Maletić nije rekla kako će balansirati proračun u koji će se slijevati manje novca zbog niže stope PDV-a.


Tagovi

PDV Branko Grčić Povećanje proizvodnje HPK Hrvatska poljoprivredna komora BDP HDZ Matija Brlošić


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nedjeljni obilazak polja ;)