Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Smanjenje PDV-a
  • 03.10.2015. 14:15

Grčić: čvrsto stojimo iza mjera koje najavljujemo

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić izjavio je da u SDP-ovoj koaliciji čvrsto stoje iza mjera koje najavljuju - smanjenja PDV-a na košaricu poljoprivrednih proizvoda i novog povećanja plaća.

  • 180
  • 24
  • 0

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU, Branko Grčić izjavio je u petak da u SDP-ovoj koaliciji čvrsto stoje iza mjera koje najavljuju u kampanji - smanjenja PDV-a na košaricu poljoprivrednih proizvoda i novog povećanja plaća, da znaju koliko to košta i da je to moguće.

"Mogu samo reći za one stvari koje sam ovih dana spomenuo, a to je smanjenje PDV-a na košaricu poljoprivrednih proizvoda, kao i novo povećanje plaća za hrvatske građane, koji na svu sreću imaju posao, u idućem mandatu, iza toga čvrsto stojimo. To smo iskalkulirali, znamo koliko to košta i to je moguće", kazao je Grčić odgovarajući na pitanja novinara prije skupa "Dan velikih planova", koji se održava u organizaciji tjednika Lider.

Izravan poticaj gospodarstvu

Grčić kaže kako je važno što su obje mjere izravan poticaj gospodarstvu. "Mi želimo potaknuti, prije svega poreznim mjerama, gospodarstvo da bi se to vrlo brzo vratilo svima nama", rekao je odgovarajući na upit koliko su mjere koje se obećavaju u izbornoj kampanji, kao što su smanjenje PDV-a ili povećanje mirovina, uopće moguće s obzirom na trenutnu situaciju.

Na upit otkud novac za te mjere, potpredsjednik Vlade objašnjava kako je riječ o odricanju od dijela proračunskih prihoda kako bi se to zavrtilo u gospodarstvu, a što bi rezultiralo jačim rastom. "Jednog dijela proračunskih prihoda se odričemo u korist gospodarstva, da bi se to zavrtilo u gospodarstvu i brzo reagiralo s novim, jačim rastom, a kad raste ekonomija onda rastu i prihodi proračuna. I to je naša formula", rekao je.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Gospodarstvo Proračunski prihod Izborna kampanja Porezne mjere Povećanje plaća SDP Branko Grčić Smanjenje PDV-a


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]