Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 22.12.2015. 13:20

Gradu Lepoglavi sredstva za pročišćavanje otpadnih voda

U mjestu Kamenica, nedaleko od Lepoglave, izgrađen je sustav za pročišćavanje otpadnih voda.

Foto: grad Lepoglava
  • 119
  • 9
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 301 Poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture čiji su korisnici jedinice lokalne samouprave, odnosno općine i gradovi do 10 000 stanovnika. Gradu Lepoglavi isplaćen je stopostotni iznos odnosno 661.556,50 kuna za izgradnju sustava za pročišćavanje otpadnih voda. U prigradskom naselju Kamenici izgrađen je pročistač voda.

"Sredstva koja su uplaćena na račun grada potvrda su da smo uspješno realizirali još jedan projekt za koji smo ostvarili potporu iz fondova Europske unije. Zbog znanja i iskustva koja imamo kad su europski projekti i njihova realizacija u pitanju, nismo nimalo sumnjali da ćemo i ovaj projekt uspješno privesti kraju i ostvariti povrat sredstava", kaže gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

Izgradnja pročistača u Kamenici, prvi je takav projekt u Varaždinskoj županiji, za kojega je dobiven IPARD novac. Zahvaljujući njegovoj realizaciji, u čemu je partner Gradu Lepoglavi bila Agencija za razvoj Varaždinske županije, Kamenica je postala prvo naselje u sastavu Lepoglave sa zaokruženim kanalizacijskim sustavom. Kamenica je inače jedno od 16 prigradskih naselja grada Lepoglave, koji ima nešto više od osam tisuća stanovnika

Foto: grad Lepoglava


Tagovi

IPARD Mjera 301 Lepoglava Kamenica Pročistač voda Marijan Škvarić Varaždinska županija


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]